Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem volt még ilyen félidő az NBA-döntőben

2014.06.11. 10:21

A San Antonio Spurs idegenben nyerte meg az NBA-döntő harmadik mérkőzését a címvédő Miami Heat ellen, a texasiak úgy dobtak az első félidőben, ahogy még soha egyetlen csapat. 

A nagyszünetig ugyanis 75,8 százalékos hatékonysággal dobtak mezőnyből a spursösök, az első huszonegy próbálkozásukból tizenkilenc bement, a szünetig 33/25 volt ez a mutató, pontosságban pedig felülmúlták az Orlando 2009-es rekordját. Ahogy az lenni szokott, több remek egyéni teljesítmény volt a San Antoniónál, Danny Greennek az összes próbálkozása bement a félidőben, Kawhi Leonard pedig az első hat próbálkozásánál nem hibázott, ő végül 29 pontos karriercsúccsal zárt. 

A szünetben 71-50 volt az állás, a Heat csak a harmadik negyedben tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, ám az első meccshez hasonlóan vége így is magabiztos Spurs-győzelem lett, 111-92-re nyertek, és vezetnek 2-1-re a döntőben. 

"Nem hiszem, hogy még egyszer lesz 76 százalékos első félidőnk" - nyilatkozta a győzelem után a Spurs-edző Gregg Popovich, akinek veterán játékosa, Manu Ginobili azt mondta, az ilyenre nem lehet felkészülni, nem voltak különösebben látványos játékaik, csak jól járatták a labdát. 

A Heatnél Wade és James is 22-22 ponttal zárt, utóbbi hétszer adta el a labdát a mérkőzésen. A következő mérkőzés péntek hajnalban lesz, Miamiban. 

Eredmény:

Döntő, 3. mérkőzés:

Miami Heat–San Antonio Spurs 92–111 (25–41, 25–30, 25–15, 17–25)

legjobb dobók: James 22, Wade 22, Lewis 14, Allen 11, illetve Leonard 29, Parker 15, Green 15, Duncan 14, Ginobili 11

    Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a San Antonio javára.