16 ezren tomboltak az aranyláncban kosarazó Királyért az edzőmeccsen

2014.10.02. 22:40

A nyilvánosság előtt először játszott együtt a megújult Cleveland Cavaliers, a nyáron visszatért LeBron James mellett bemutatkozott Kevin Love, de pályára lépett még Kyrie Irving és Dion Waiters is a szerda esti telt házas edzőmérkőzésen.

Nyoma nem volt a LeBron iránti korábbi ellenszenvnek, még csak megosztottak sem voltak a szurkolók a visszatérő szupersztár miatt, őrjöngve ünnepelte tizenhatezer ember. Évekkel ezelőtt még gyűlölet fogadta vendégjátékosként, amiért a Miami Heathez szerződött. 

A szerda esti meccs kezdése előtt már órákkal sorokban álltak az emberek, akiknek csinálta is a műsort az aranyláncokban kosarazó LeBron: voltak látványos betörései, zsákolásai, passzai, de a másik új szerzemény Kevin Love-nak is akadtak jó megmozdulásai. 

Cavs Scrimmage - SICK Highlights - LeBron James, Kevin Love, Kyrie Irving

A gálameccs ettől még persze LeBron Jamesről szólt, aki a hét elején azt mondta, ebben a csapatban a támadások szervezéséért továbbra is Kyrie Irving fog felelni, ez az ő show-ja, mindenki azt várja, hogy ő legyen a vezér. Aztán majd a szezonban kiderül, hogyan lesz ez valójában a pályán, az viszont elég valószínű, hogy James jóval szabadabban játszhat majd, mint eddig. 

A visszatérésével kapcsolatos történet még, hogy az ESPN a napokban kiderítette, a clevelandieknek nagyjából három évébe telt, mire előkészítették a terepet a sztár visszaszerzéséhez. 

A klubvezetők eleinte a nevét sem akarták kimondani nyilvánosan, annyira földhöz vágta őket a távozása, aztán elkezdtek építkezni, hogy egy olyan csapat jöjjön össze, ami vonzó lehet, még LeBron korábbi edzőjét, Mike Brownt is újra leszerződtették. Közben dolgoztak azon is, hogy ha csak protokolleseményekre is, például korábbi csapattárs mezszámának visszavonultatására, hazacsábítsák időnként a szupersztárt. A klubnál tavasszal igazgatóváltás történt, David Griffin úgy vette át az irányítást, ahogy alkalom adódik James megszerzésére, rögtön lecsapnak. 

Végül Dan Gilbert többségi tulajdonos június végén, négy év után találkozott először személyesen LeBron Jamesszel, két héttel később pedig a sztárkosaras bejelentette a hazatérését.