Amerika megőrült LeBron klubváltásától

2014.07.12. 18:31

Tomboltak az emberek Cleveland belvárosában, amikor kiderült, hogy LeBron James otthagyja a Miami Heatet, és visszatér korábbi klubjához, a Cavaliershez.

Az NBA legnagyobb szupersztárja eddig közellenség volt a városban, de a bejelentés után kitört a hisztéria, néhány órával később már Jamest éltető egy óriásplakát is megjelent a belvárosban.

Tévéműsorokat, rádióadásokat szakítottak félbe, hogy bejelentsék az NBA-sztár érkezését, több sztársportoló és közéleti személy is twitterén reagált a hírre. Különösen örült az a Johnny Manziel, akit az idei drafton szerzett meg a helyi NFL-csapat, Cleveland Browns, a két sportoló nagy haver.

Így örültek LeBronnak Clevelandben

Azóta a Cavaliers még közelebb került ahhoz, hogy tovább erősítse a csapatot, állítólag Kevin Love-val hamarosan megegyezhetnek. A Minnesota Timerwolves centerét is LeBron érkezése győzte meg, tetszik neki az ötlet, hogy együtt kosarazhat a legnagyobb sztárral. A CBS úgy tudja, a clevelandiek még a 2014-es drafton elsoként kiválasztott Andrew Wigginst is bedobnák, hogy létrejöjjön az üzlet. 

A Cleveland Indians baseballcsapat meccse is LeBronról szólt
A Cleveland Indians baseballcsapat meccse is LeBronról szólt

James és Love már nyertek együtt címet, igaz nem az NBA-ben, a 2012-es londoni olimpián lettek aranyérmesek az amerikai válogatottal. 

Miután kiderült, hogy LeBron otthagyja a Miamit, elég valószínűnek tűnt, hogy Chris Bosh is távozik, neki a Houston Rockets tett ajánlatot. Az ESPN viszont úgy tudja, Bosh végül elfogadta a Heat öt évre szóló, 118 millió dolláros ajánlatát. Most azon dolgoznak, hogy Dwyane Wade-t is megtartsák.

A Chicago Bulls közben megegyezhetett a rutinos Pau Gasollal, a Lakersnél hat évet lehúzó spanyol mellett Wade iránt ők is érdeklődnének, Carmelo Anthony érkezésére viszont egyre kevesebb esély van.