Visszatér-e még valaha Kobe Bryant?

2015.01.27. 09:50

Valószínűleg vége Kobe Bryant szezonjának, a Los Angels Lakers NBA-kosársztárja zsinórban harmadik idényét fejezi be idő előtt sérülése miatt. 

Csürtörtök éjjel már kiderült, hogy a New Orleans Pelicans elleni meccsen egy zsákolás miatt vállsérülést szenvedett, a vállízületet körülölelő rotátorköpenye szakadt el. A vállával már az előszezon óta gond volt. Kedd éjjel eldőlt, hogy műteni kell, az ilyen beavatkozás után általában 3-6 hónapig tart a felépülés, de pontosat csak utána mondanak majd az orvosok. 

A történtek után edzője, Byron Scott bocsánatot kért a harminchat éves játékostól, és magára vállalta a felelősséget, mert a sérülés után még visszaküldte a pályára. Pedig a sztár a Lakers meccseinek nagyjából harmadát kihagyta az elmúlt hetekben, hogy regenerálódjon. Nem mintha annyira ment volna neki, 37,3 százalékos hatékonysággal dobott mezőnyből az idén, karrierje során ez volt a leggyengébb eddig. 

A Brooklyn kosarasa is befejezte erre az idényre

Vérrögöt találtak Mirza Teletovicsnak, az NBA-ben szereplő Brooklyn Nets bosnyák játékosának tüdejében, az embólia veszélye miatt pedig egy Los Angeles-i kórházban tartják. A 29 éves játékos a Clippers elleni csütörtöki mérkőzésen légzési nehézségekre panaszkodott, ez után szállították be megfigyelésre. Teletovic vérhígítót kap és egészen addig Los Angelesben marad, amíg nem lesz utaztatható állapotban. A klub közleménye szerint a légiós ebben az idényben már nem lép pályára. A játékosnak a mostani a harmadik idénye az NBA-ben, átlagban 8,5 pontot dobott és 4,9 lepattanót szedett.

A csapat a formája alapján amúgy se jutna a rájátszásba, pocsék szezonjuk van, a nyugati főcsoportban csak egy rosszabb csapat van náluk. Amúgy valószínűleg eddig is az volt a forgatókönyv, hogy Bryanttel nem fognak kockáztatni, inkább pihentetik a szezon hátralévő részében. Így az új idényre pihenten, egészségesen kezdhetné a felkészülést. 

Mi legyen Kobe Bryanttel?

Bryant tavaly mindössze hat mérkőzést tudott játszani, mert súlyos Achilles-ín-sérülést szenvedett. Múlt héten már elismerte, hogy megfordult a fejében a visszavonulás, de még nem akar ezzel foglalkozni.

Nemrég megelőzte Michael Jordant az NBA örökranglistáján pontok számában, ez is szerepet játszhat abban, ha komolyan elgondolkodik a befejezésen, hiszen elérte az egyik nagy célját.

Ellenben a Los Angeles Times szerint Kobe egészen biztosan visszatér majd a következő szezonra, nem akarja így befejezni a karrierjét tizenkilenc szezon után. Sőt, állítólag azt is vállalta, hogy segít majd jó neveket hozni a csapathoz. 

Mindenesetre mostani sérülését is próbálta poénra venni, twitterén néhány napja azt írta, hogy ez történik az emberrel, ha túl sokat passzol. 

Az NBA meccseiből kettőt nem tudtak megrendezni az éjjel, a keleti parti hóhelyzet miatt Brooklyn Nets–Portland Trail Blazers és a New York Knicks–Sacramento Kings maradt el.

Eredmények:

Memphis Grizzlies–Orlando Magic 103–94
New Orleans Pelicans–Philadelphia 76ers 99–74
Oklahoma City Thunder–Minnesota Timberwolves 92–84
Utah Jazz–Boston Celtics 90–99
Los Angeles Clippers–Denver Nuggets 102–98