Csúnyán kiütötték LeBronékat, még a fejbőre is felszakadt

GettyImages-476783582
2015.06.12. 09:08

Sorban két vereség után elképesztő sebességre kapcsolt idegenben a Golden State Warriors, és a picit döcögős kezdés után úgy rohant át LeBron Jamesen és a Cleveland Cavaliersen az egyenlítésért, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Pedig az NBA-döntő negyedik meccsét a Cavs kezdte jobban, rögtön egy 7-0-s szériával nyitottak, ami hangulatba is hozta a közönséget. Például az olyan megoldások miatt is, mint amit James mutatott be, amikor vakon ejtette be a háta mögé Timofej Mozgovnak a labdát, ziccerbe hozva az oroszt.

LeBron vakon hozta helyzetbe Mozgovot

Mozgov ez után a pont után rendesen lendületbe jött, végül 28 ponttal és 10 lepattanóval zárta a meccset, de James is kitett magáért, ő 20 pontot és 12 lepattanót szállítót. Ráadásul úgy, hogy a második negyedben összeszedett egy komoly sérülést – egy szabálytalanság után elvesztette az egyensúlyát, majd fejjel nekiesett egy kamerának, ami fel is szakította a fejbőrét, de ennek ellenére folytatni tudta a mérkőzést.

LeBron fejsérülése

A Golden State viszont ekkor már 44-32-re vezetett, és később sem lett sokkal jobb a Cavaliers helyzete. Stephen Curry megtalálta a formáját, 22 pontig és 6 assztisztig hajtotta magát, de mégsem ő, hanem Andre Iguodala volt az igazi hős a Warriorsnál. Az inkább védekezésben erős játékos 22 ponttal és 8 lepattanóval hálálta meg, hogy végre a kezdőbe nevezték. Persze a védekezésről sem feledkezett meg, 14 dobásból 4 kosáron tartotta LeBront.

A félidőben aztán már 54-42-re vezetett a Golden State, amely az előző meccsen csak a harmadik negyed vége előtt ért el ugyanennyi pontot, a végére viszont kezdtek kiengedni, és a közönség által hajtott Cavs egy 20-8-as széria végén már csak 65-62-es hátrányban volt. Csakhogy LeBron James, illetve a playoffban eddig hatalmasat játszó Matthew Dellavedova is nagyon kifáradt a végére – LeBron a negyedik negyedben egy pontot sem dobott – a Warriors pedig az alapszakaszban mutatott remek formáját idézve simán elhúzott, és kiegyenlítette a párharcot.

Győzelmével a Warriors ismét elkerülte, hogy sorban három veresége legyen a szezonban, ez csak nekik sikerült idén. A 21 pontos, 103-82-es siker az NBA-döntők történetének legnagyobb különbsége lett olyan csapattól, ami hátrányban vágott neki a mérkőzésnek, ami jól mutatja, mennyire keményen küzdött a Warriors az egyenlítésért.

     Eredmény, döntő, 4. mérkőzés:

Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 83-103

    A párharc állása: 2-2, a döntő az egyik fél negyedik győzelméig tart. Folytatás magyar idő szerint hétfő hajnalban, már Oaklandben.