Új értelmet nyert az abszurd kosár

2016.05.19. 09:12

Szinte biztosra vehető volt, hogy az Oklahoma City Thunder ellen elvesztett első meccs után nagyon bekeményít a nyugati főcsoportdöntőben a Golden State Warriors, és így is lett – Stephen Curryék a korábban megszokott sebességbe kapcsoltak, és 27 ponttal verték a Russell Westbrookékat.

A különbség leginkább a Warriors védekezésében látszott, egyedül Kevin Durant tudott igazán jól játszani, ő 29 pontig jutott, de az irányító Westbrookot 16 ponton fogták.

Főleg a második félidőben ment nagyon a Golden State-nek, pontosan annyira, amennyire az első meccsen a Thundernek, hiszen mindkét mérkőzésen 61-42-re nyerte a második két negyedet a későbbi győztes.

A meccs egyik legszebb kosara Andre Iguodaláé volt, aki egy Warriors-labdaszerzés után némi szerencsével jutott labdához. Curry rossz passza pattant hozzá az egyik védőtől, a lendületből érkező játékos pedig a gyűrű alatt átrepülve, rettentő furcsa mozdulattal dobott kosárra, ráadásul Steven Adams szabálytalansága miatt még egy büntetőt is kapott.

A 28 ponttal záró Stephen Curry a negyedik negyedben a nézők közé zuhant, majd a könyökén egy hatalmas duzzanattal tért vissza a pályára. „Úgy néz ki, mintha egy teniszlabda lenne a könyökömben, de szerencsére nem érzem dobás közben” – mondta Curry a meccs után sérüléséről, ami valóban alig hátráltatta.

HYaz5rL.png
Fotó: nba

A 118-91-es győzelmével a Warriors 1-1-re egyenlített az egyik fél négy győzelméig tartó párharcában.