Talán ha LeBron és Magic tud így passzolni

2019.03.17. 12:55

A főcsoport-rájátszásra tért vissza a februárban bizarr sérülést szenvedő Zion Williamson, a Duke egyetem kosárlabdázója, aki az ACC-playoffban végig meghatározó teljesítményt nyújtott csapatában – a Syracuse elleni meccsen hibátlanul dobott mezőnyből, majd 31 ponttal folytatta a nagy rivális North Carolina ellen, hogy aztán a Florida State elleni döntőben végig játszva megszerezze első skalpját egyetemi szinten a Duke 26. főcsoportbajnoki címével.

A döntőben picit megpihent a 201 centis, 129 kilós játékos, 21 pontja, 5 lepattanója és 2-2 asszisztja, illetve blokkja volt, a játéka viszont így is látványos volt, és a 21 pontja így is a legtöbb volt a meccsen.

A második félidő elején magabiztos vezetésnél indította a csapattárs Tre Jonest egy nem akármilyen pattintott passzal – elég csak a passz erejét figyelni, csoda, hogy Jones kezéből nem esett ki a labda a másik oldalon.

Ilyesmi pattintott passzokat Magic Johnsontól láthattuk nagy mennyiségben, de LeBron James is előszeretettel használja őket, mert a lábak között úgy nyit utat a társhoz, hogy nehéz ellenük védekezni, igaz, megcsinálni sem könnyű. Williamson középiskolásként még irányítóként is játszott, onnan maradt meg a remek labdakezelési és -osztogatási készsége.

A Duke 73-63-ra nyert a Florida State ellen, Williamsonék a nemzeti bajnokság rájátszásában, esélyesként folytatják.