Sunyi felrúgás, herekönyöklés csúfította az NBA-meccset

2019.05.03. 12:20

A Philadelphia 76ers nagy verést mért a Toronto Raptorsra az NBA rájátszásában. A 116-95-re megnyert meccsel a győztes 2-1-re vezet a keleti főcsoport-elődöntőben. A mérkőzésen volt néhány durva, sportszerűtlen jelenet is.

A 76ers végig vezetett, de a negyedik negyedben semmisítette meg a Raptorst egy 27-14-es futással. A Philadelphia vezér Joel Embiid volt, élete legjobb rájátszásbeli teljesítményét nyújtotta. A kosaras 33 pontot dobott, 10 lepattanót szedett és volt még öt blokkja is, de csapattársa, Jimm Butler is közel volt a tripla-duplához (22 pont, 9 lepattanó, 9 assziszt). JJ Reddic 15 ponttal, Tobias Harris 13 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

A másik oldalon nem volt ilyen kiegyensúlyozott a csapat, a 33 pontos Kawhi Leonard próbálta meg versenyben tartani a Torontót, de egyedül kevés volt.

Mindkét oldalon volt egy-egy csúnya megmozdulás is, a philadelphiai Ben Simmons az ellenfel palánkja alatt került a földre, de mielőtt feltápászkodott volna, rendesen ágyékon könyökölte Kyle Lowryt. A játékvezetők nem látták az esetet, így Simmons büntetlenül megúszta. Az NBA azonban még eltilthatja egy mérkőzésre.

A másik oldalon Embiid volt egy sunyi mozdulat áldozata. Egy támadás után a földre került Pascal Siakam buktatta fel Embiidet, négykézláb állva rúgott egyet hátra. hogy megakadályozza a 76ers indulását. 

A két játékos elég jóban van egymással, megbeszélték egymással az esetet, de Siakamnak járt az egymeccses büntetés.