Vince, Artúr
5 °C
11 °C

LeBron is elmondta véleményét az NBA és Kína háborújáról

2019.10.15. 12:33

Az NBA ikonikus játékosa, LeBron James is megszólalt az amerikai kosárlabdaliga és a Kína között kialakult botrányban. James szerint az egész vitát kirobbantó, a hongkongi tüntetők mellett kiálló kommentár elhibázott volt.

Az ügyet a Houston Rockets általános elnöke Daryl Morey egyik Twitter-bejegyzése lobbantotta be. Morey a Kína ellen tüntető hongkongiak támogatására szólított fel. Ugyan elég gyorsan törölte bejegyzését, de hát az internet nem felejt, és az NBA egyik legnagyobb piacának számító Kína gyorsan bosszút állt, a Rockets több kínai szponzora azonnal visszavonta a támogatást. Mindezek után pedig jött a magyarázkodás, majd Donald Trump is beszállt az üzengetésbe.

LeBron James
LeBron James

Jó egy héttel a botrány kirobbanása után a Los Angeles Lakers játékosa, James is megosztotta a gondolatait. A kosaras szerint Morey hibázott. „Nem akarok vitába keveredni Daryllel, de az hiszem, hogy nem ismerte eléggé a helyzetet, amikor beszélt. Sok ember megsérülhetett volna, és nem csak anyagilag, hanem fizikailag, érzelmileg és lelkileg is."

James kifejtette, hogy a szólásszabadság jó dolog, de nagyon óvatosan kell bármit is kiposztolni, ő csak olyan ügyekben szólal meg, amiról megvan a körültekintő tudása.