Elemér
0 °C
10 °C

Kobe Bryant emlékére átalakítják az All-Star-meccs szabályait

2020.01.31. 07:24

Az NBA változtatásokat léptet életbe az All-Star-gálán a vasárnap helikopter-balesetben meghalt Kobe Bryant emlékére.

Az NBA csütörtöki közleménye szerint az első három negyed elején mindig nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. Negyedenként 100 ezer dollár jár a győztesnek, ezt ajánlhatják fel valamilyen szervezetnek, és a végső győzelemért is jár 200 ezer dollár.

A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et – Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a gálamérkőzést. Például, ha az első három negyed alapján 100-95 az állás, akkor a 100+24 pontot kell elérnie valamelyik csapatnak, a vezetőnek 24, a hátrányban lévőnek 29 pontot kell dobnia ebben az esetben.

Kihirdették a teljes All-Star-cseréket

A korábban ismertetett All-Star-kezdők után csütörtök este a cseréket is bejelentette az NBA, ők kerültek be a gálameccsre:

Kelet: Trae Young, Kemba Walker, Giannis Antetokounmpo, Pascal Siakam, Joel Embiid, Jimmy Butler, Bam Adebayo, Ben Simons, Khris Middleton, Kyle Lowry, Domantas Sabonis, Jayson Tatum.

Nyugat: Luka Dončić, James Harden, LeBron James, Kawhi Leonard, Anthony Davis, Nikola Jokić, Damian Lillard, Rudy Gobert, Brandon Ingram, Chris Paul, Donovan Mitchell, Russell Westbrook.

*a kezdőként bekerült játékosok dőlttel.

Ezek még nem a végleges csapatok, a két kapitány, Giannis Antetokounmpo és LeBron James felváltva válogatnak majd maguk mellé játékosokat a végleges keretek kialakításához.

Az All-Star-gála február 16-án lesz Chicagóban.

A mások mellett Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le vasárnap. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

(Index/MTI)