Hazatér Olaszországból az egyik legjobb magyar kosárlabdázó

2020.04.21. 13:00

 Az Alba Fehérvárhoz igazol az egyik legjobb magyar kosárlabdázó, Vojvoda Dávid, írja az MTI. A válogatott játékos leigazolását kedden jelentette be a klub, három éves szerződést írtak vele alá. Vojvoda Olaszországból tér vissza Magyarországra, 2019 nyarán igazolt az élvonalbeli Pallacanestro Reggiana csapatához. 

Érdekes és nehéz év van mögöttem, újra be szeretném bizonyítani magamnak és mindenkinek, hogy többre vagyok képes, mint amire Olaszországban használtak

- nyilatkozta a 29 éves Vojvoda. 

Vojvoda Dávid Kaposváron kezdte pályafutását, utána játszott Zalaegerszegen és Pakson is, 2013 és 2019 között Szolnok játékosa volt, utána következett az olasz csapat. Háromszor választották meg az Év magyar kosárlabdázójának.

A koronavírus-járvány miatt március közepén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)  befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek egyik bajnokságban sem, mint ahogyan kieső sem lesz idén. Az Alba Fehérvár a félbeszakadt bajnokság alapszakaszában a hatodik helyen állt.