A sztárjátékosok folytatni akarják az NBA-t

2020.05.13. 11:25

A sztárjátékosok, köztük LeBron James, Stephen Curry és Giannis Antetokounmpo az NBA folytatását szeretnék elérni. 

A játékosok szakszervezetének elnöke, Chris Paul által szervezett telekonferencián a liga legjobbjai egyformán igennel feleltek arra a kérdésre, hogy befejezzék-e a pályán a koronavírus-járvány miatt március 11-én félbeszakadt szezont. James, Curry és Antetokounmpo mellett ezen az állásponton volt Anthony Davis, Kawhi Leonard, Damian Lillard és Russell Westbrook is.

A hét elején viszont Shaquille O'Neal, a szakértőként is tevékenykedő korábbi szupersztár az USA Today című lapnak azt mondta, szerinte az idénynek vége.

Az ESPN úgy tudja, hogy az NBA vezetője, Adam Silver is a szezon folytatása mellett van, de a hivatalos döntésre még 2-4 hetet várni kell. Egyelőre figyelik, hogy hogyan alakul a koronavírus-járvány azokban az amerikai államokban, ahol újraindult a gazdasági élet, és nagy kérdés, hogy mi történik akkor, ha megint találnak koronavírus-pozitív játékost. 

Az NBA izolált bajnokságban gondolkodik, a meccseket Las Vegasban, vagy a kaliforniai Disney World-ben játszanák le. Arról egyelőre nincs megegyezés, hogy az alapszakasz folytassák-e, vagy a korábbi eredmények alapján a rájátszás következzen. 

Szakértők szerint a küzdelmek legkorábban júliusban folytatódhatnak, a játékosok egy része múlt péntek óta edzhet ismét csapata csarnokában, egyelőre limitált létszámban.