Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Az NBA szerb sztárja is elkapta a koronavírust

2020.06.24. 10:16

Az NBA-ben szereplő hét játékosnak, köztük Nikola Jokicnak, a Denver Nuggets centerének is pozitív lett a koronavírustesztje, írja az MTI.

A keddi, amerikai sajtóhírekben csak a szerb centert nevesítették a hét játékos közül: a hazájában tartózkodó 25 éves Jokicról a helyi lapok úgy tudják, hogy otthoni karanténban van. A további hat játékos közül kettő a Phoenix Sunsban játszik, míg a fennmaradó négy a nyugati főcsoportban rájátszásra készülő egyik csapat tagja.

Jokic kilenc nappal ezelőtt Belgrádban pályára lépett egy bemutató mérkőzésen. Az ESPN úgy tudja, a múlt héten végzett tesztelés óta tünetmentes. Az All Star-játékosnak az eredeti tervek szerint ezen a héten kellene visszautaznia Denverbe, erre várhatóan egy héten belül meg is kapja az engedélyt.

Azoknak a játékosoknak, akik elhagyták a csapatuk városát, múlt hétfőn kellett jelentkezniük tesztelésre, Jokic engedéllyel nem érkezett meg és tartózkodhat a vajdasági Zomborban.

Korábban a Utah Jazz játékosairól,Rudy Gobertről és Donovan Mitchellről derült ki, hogy elkapták a vírust, ahogy a Brooklyn Nets sztárja, Kevin Durant is átesett már a betegségen.

Az NBA idénye július végén 22 csapattal, a már rájátszásba jutott vagy arra eséllyel pályázó csapatokkal folytatódik az orlandói Disney Worldben, ahol július 11-én nyitják meg az edzőtáborokat.