Koronavírusos az egyik legnagyobb NBA-sztár, Kevin Durant is

GettyImages-1194403588
2020.03.17. 22:53 Módosítva: 2020.03.17. 23:56

Négy újabb NBA-játékosról igazolódott be, hogy koronavírussal fertőzött, ráadásul mind a négyen a Brooklyn Nets játékosai. A csapat eredetileg csak ennyit közölt kedden amellett, hogy a négyesből egy mutatja csak a világjárvánnyá duzzadó fertőzés jeleit, a többiek nem, de mindannyian jól vannak.

Azt, hogy a négy játékos egyike a jelenleg sérült szupersztár, Kevin Durant, maga a játékos árulta el a The Athleticnek, arra figyelmeztetve mindenkit, hogy vigyázzon magára, és ha lehet, ne menjen emberek köz.

A Nets jelenleg megpróbál értesíteni mindenkit, akivel Durant és három társa az elmúlt időszakban kapcsolatba került. A négy Nets-játékos előtt korábban az NBA koronavírus-ügyét kirobbantó, közvetve a liga felfüggesztéséhez is hozzájáruló Rudy Gobert-ről, csapattársáról, a szintén a Utah Jazznél játszó Donovan Mitchellről, illetve a Detroit Pistonst erősítő Christian Woodról derült ki, hogy koronavírusos.

A kétszeres bajnok, kétszeres olimpiai bajnok, kétszeres NBA döntő-MVP Durant június óta sérült, akkor a Golden State Warriors játékosaként szakította el az Achillesz-ínszalagját a Toronto Raptors elleni döntő ötödik meccsén. Azóta még nem edzett, de aktívan a csapat körül mozgott, így kaphatta el társaival a fertőzést.

(Borítókép: Kevin Durant. Fotó: Matteo Marchi / Getty Images Hungary)