Trump nem bírta ki, beleszállt a rasszizmus ellen tiltakozásul leálló NBA-be

2020.08.28. 10:40 Módosítva: 2020.08.28. 10:40

Donald Trump amerikai elnök élesen bírálta az észak-amerikai kosárlabdaligát (NBA), miután a rasszizmus elleni tiltakozás jegyében elmaradtak a szerdai és csütörtöki mérkőzések a sorozat rájátszásában.

„Az NBA már úgy lép fel, mint egy politikai szervezet, ami nem helyénvaló” – jelentette ki Trump, akinek véleményéhez csatlakozott tanácsadója és veje, Jared Kushner, aki szerint a kosarasok kivételes helyzetben vannak, mert elég gazdagok ahhoz, hogy a tiltakozásul szabaddá tegyenek maguknak egy estét.

Az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks szerdán az Orlando Magickel találkozott volna. A wisconsini együttes azonban az összecsapás előtt nem sokkal bejelentette, nem lép pályára, ezzel tüntetve az ellen, hogy az állam Kenosha nevű városában rendőrök több lövéssel súlyosan megsebesítettek vasárnap egy fekete férfit.

A liga vezetői erre döntöttek úgy, hogy a játéknap másik két találkozóját elhalasztják, majd csütörtökön is szünetelt a program. A játékosok a csütörtöki közös gyűlésükön úgy szavaztak, hogy folytatják a rájátszást, igaz, felmerült az is, hogy a szezon további részét bojkottálnák. Az NBA még jelentette be, hogy már pénteken, vagy csak szombaton folytatják a mérkőzéseket.

(MTI)