LeBron James eddig is halmozta a rekordokat, de most a lehetetlen a célja

GettyImages-1477667501
2024.04.05. 21:03
LeBron James nem ismeri a lehetetlent, egyik NBA-rekordot dönti meg a másik után: ő dobta a legtöbb pontot, ő játszotta a legtöbb percet a liga történetében, igaz, a legtöbb eladott labda és a legtöbb elhibázott dobás is az ő nevéhez fűződik. Most úgy néz ki, ő lehet az első apa, aki a fiával egy időben játszik az NBA-ben, ráadásul ugyanabban a csapatban, a Los Angeles Lakersben. Bronny, a fia ugyanis jelentkezett a 2024-es draftra.

Pénteki a hír, ami minden túlzás nélkül megrengette az NBA-t: Shams Charania, a The Athletic újságírója jelentette elsőnek, hogy Bronny James, a USC elsőéves, azaz freshman kosarasa jelentkezik a 2024-es draftra, miközben fenntartja annak a lehetőségét is, hogy folytatja egyetemi tanulmányait, ha nem kelne el a főiskolások játékosbörzéjén, esetleg másik felsőoktatási intézmény hallgatójaként. 

Hogy ez miért akkora durranás egy 19 éves kosarastól, aki első idényében az NCAA-ben 25 meccsen játszott, de a 25-ből csak hatszor volt a kezdőötös tagja, és pontátlaga 4,8, lepattanóból 2,8, gólpasszból 2,1 volt a mutatója, de ami a leggyengébb, az a mezőnyszázaléka, 36,6 százalék.

No de ha az illetőnek LeBron James az édesapja, a keresztapja meg Chris Paul, akkor mindjárt egészen más a leányzó fekvése, és egy pillanat alatt kapós lesz a 193 centis hátvéd, akit más vezetéknévvel esetleg észre sem vennének. 

Bronnyt ugyanúgy Rich Paul képviseli, aki az apjának is az ügynöke. LeBron nem is egyszer kijelentette, minden vágya az, hogy egy csapatban játsszon a fiával, és ezzel az első apa-fiú kombó lennének az NBA történetében, akik egy időben játékosai a ligának, sőt még ugyanabban a csapatban is, a Los Angeles Lakersben.

Már ha egyáltalán kiválasztják Bronnyt a drafton, és amelyik csapat kiválasztja, az a Lakers lesz. 

EGYÉBKÉNT LeBron Lames természetesen tüntetőleg kijelentette, hogy ő nem akarja latba vetni protekcióját, és azt szeretné, ha Bronny a saját életét élné. Na persze…

Bronny dolgát az is nehezíti, hogy tavaly július 24-én történt egy sajnálatos esemény, mégpedig az, hogy edzés közben leállt a szíve. Újraélesztették, majd azonnal kórházba szállították, és megállapították, hogy veleszületett szívproblémája van. Ennek ellenére megkapta a sportorvosi engedélyt karrierje folytatásához.

LeBron, az apa közben a 21. szezonját tölti a ligában, aminél több idényt, huszonkettőt, csak Vince Carter játszott az NBA-ben. A Lakers az idény végén remekel, jelenleg a kilencedik a nyugati főcsoportban, és biztos résztvevője a play-in tornának, vagyis az osztályozónak. 

(Borítókép: Bronny James (b) és Lebron James (j) 2023. március 28-án. Fotó: Alex Bierens de Haan / Getty Images Hungary)