Megvan az első főcsoportdöntős az NBA rájátszásában

boston
2024.05.16. 10:06
Az alapszakaszgyőztes Boston Celtics bejutott a keleti konferencia döntőjébe az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután az elődöntőben szerdán negyedszer is legyőzte a Cleveland Cavalierst – adta hírül az MTI.

A hazai pályán 113–98-ra diadalmaskodó bostoniaktól hatan is két számjegyű pontszámmal zártak, közülük ketten dupla duplát értek el: Al Horford 15, Jayson Tatum 10 lepattanót gyűjtött.

A Cavalierst 4–1-es összesítéssel búcsúztató Celtics ellenfele a keleti fináléban a New York Knicks vagy az Indiana Pacers lesz, előbbi 3–2-re vezet a magyar idő szerint szombat hajnali hatodik meccs előtt.

Nyugaton a Dallas Mavericks egy győzelemre került a továbbjutástól azután, hogy idegenben 104–92-re nyert az alapszakaszban főcsoportelső Oklahoma City Thunder otthonában.

A mérkőzés hőse a 31 ponttal, 11 gólpasszal és 10 lepattanóval tripla duplát jegyző szlovén Luka Doncic volt, de mellette ketten zártak dupla duplával, a 19 pontot szerző Derrick Jones pedig pályafutása legjobb rájátszásmérkőzését produkálta.

A hatodik meccs vasárnap hajnalban lesz, a másik ágon a címvédő Denver Nuggets 0–2-ről fordítva 3–2-re vezet a Minnesota Timberwolves ellen a magyar idő szerint péntek hajnali hatodik összecsapás előtt.

(Borítókép: Adam Glanzman/Getty Images)