Tovább őrzi titkait a ceglédi dzsúdócsarnok

DSC 4486
2017.03.22. 16:58

A dzsúdócsarnok körüli botrány hatására a Magyar Judo Szövetség elnöksége egy rendkívül eseményt szervezett szerdán reggelre Cegléden. Mi úgy értesültünk, hogy rendkívüli elnökségi ülés lesz, de aztán kiderült, hogy nem erről van szó, hanem egy zártkörű, meghívásos eseményről, amin a dzsúdószövetség fontosabb vezetői, a helyi önkormányzat tagjai, a nemzeti sportközpontok képviselői, néhány politikus és a kivitelező Aktív Kft. képviselője volt jelen, illetve a szövetség elnöksége által felkért szakértő.

Mivel a felsorolásban nem szerepelt a média szó, gondolom már sejtik, hogy másodszorra sem sikerült bejutnunk az épületbe. Ám ezúttal legalább nem magányosan pislantgattunk befelé, mivel a dzsúdó-szakosztályban sportoló gyerekek szülei közül is sokan eljöttek, és ők sem mehettek be.

A hosszas tanácskozás végén aztán csak előkerültek odabentről a meghívottak, de igazán okosabbak sajnos nem lettünk. Kiderült, hogy a szakértő szerint a csarnok nem fog összedőlni, a repedések és a gerendák úgy tökéletesek, ahogy vannak, amúgy pedig minden más, amit a helyiek kifogásoltak az épületben, kezdve a nem rugózó rugós tatamitól, a lelátón át, a vakolatlanul lefestett téglákig pontosan úgy lett kivitelezve, ahogy az a tervekben szerepelt.

Vagyis az esetleges problémákért a tervezőt terheli a felelősség, de hogy ő ki volt, vagy kinek a felkérésére tervezett, azt teljes homály fedi.

Mindez nem igazán nyugtatta meg a helyi egyesületet, akik továbbra sem szeretnék átvenni a csarnokot, míg az elnökség köti az ebet a karóhoz, hogy minden úgy jó, ahogy van. A Nemzeti Sportközpontok pedig jól érzékelhetően próbál kimaradni az ügyből, akárcsak a ceglédi polgármester, aki szintén jelen volt, de az érdemi kérdéseket azzal a konstruktív válasszal pattintotta le magáról, hogy ami a csarnok falán belül van, ahhoz az önkormányzatnak semmi köze.

Aztán mindenki szépen hazament, mint aki jól végezte dolgát, az elnökség és a helyi dzsúdósok meg fújhatnak egyet, hogy holnap ott folytassák a harcot, ahol ma abbahagyták.

Borítókép: Valaki a ceglédi dzsúdócsarnok tetejéről figyelte a szóváltást. Fotó: Bődey János / Index.