Habib pajtása térddel repült ellenfele arcába

2019.05.24. 15:20

Csütörtökön újabb dagesztáni klasszis mutatta meg magát egy vezető MMA-szervezetnél, a pehelysúlyú (65 kilós) Movlid Kajbulajev ugyanis

10 másodperc alatt, egy ugró térdrúgással végzett ellenfelével.

Az MMA-versenyek eddigi lebonyolítási rendszeréhez képest egy új, ligaformátummal próbálkozó (és a playoff-győzteseket egymillió dollárral honoráló) Professional Fighters League alapszakaszában az addig veretlen, 13-0-ás mérleget összebunyózó „Gyilkos” a szintén tapasztalt amerikai Damon Jacksonnal, (azaz „A Piócá”-val) került össze.

A meccset gyorsan össze tudom foglalni: Jackson egy frontális rúgással próbálkozott, majd első kézzel próbált szurkálni, de túlságosan is tartott ellenfele kontrájától, ezért fejét nem rejtette el az ütést indító bal válla mögé, hanem botor módon egészen messze kihajtotta jobbra. Csakhogy Kajbulajev nem ütéssel kontrázott, hanem egy ugró - ha egészen szabatos szeretnék lenni, egy levegőben végrehajtott lábtartáscserés - térdrúgással, amibe a kihajló Jackson pont belenézett. Az elhasaló amerikain látszott, hogy már nincs szüksége további ütésekre, a bíró közbe is ugrott, hogy megállítsa a meccset, Kajbulajev pedig nagyon sportszerűen időben megállt.

PFL MMA
Fotó: PFL MMA

Az Orosz Föderációhoz tartozó Dagesztán zord természeti viszonyainak, harcias etnikumainak és a szovjet időkből örökölt birkózókultúrának köszönhetően az utóbbi években valósággal ontja a világklasszis MMA-harcosokat (ha valaki kíváncsi a jelenség hátterére, ezt a kétrészes videót nézze meg!)

A dagesztániak olyanok az MMA-ban, mint a futballban a brazilok,

nincs olyan szervezet, ahol ne találnánk néhány dagesztáni klasszist. A UFC-ben a könnyűsúlyú világbajnok Habib Nurmagomedov mellett a pehelysúlyú Zabit Magomedsharipov is meggyőzően menetel egy címmeccs felé, a nagy presztízsű lengyel KSW egyik meghatározó arca is egy dagesztáni volt, a ma már visszavonult Mamed Kadilov.