Putyin két és fél milliárdot adott a Habibról elnevezett iskolára

2019.06.12. 22:22

Vlagyimir Putyin az Oroszországhoz tartozó kaukázusi Dagesztán MMA-világsztárjának kérésére

több mint két és fél milliárd forintnak megfelelő összeget adott egy iskola építésére, melyet magáról a bunyósról, Habib Nurmagomedovról fognak elnevezni.

A hírt először Habib apja/edzője/mentora, Abdulmanap Nurmagomedov osztotta meg a nyilvánossággal. Elmondása szerint a fia egy közelmúltban lezajlott telefonbeszélgetés során kérte az elnöktől, hogy adjon több pénzt az ásványkincsekben gazdag, törzsi-etnikai konfliktusai és a korrupt kormányzat miatt mégis elmaradott tagköztársaság oktatására.

Putyin - aki a McGregor elleni győzelmét követő balhéja miatt személyesen is megdorgálta az első oroszországi UFC-világbajnokot - alá is írt egy elnöki rendeletet, mely 600 millió rubelt (nagyjából 2,6 milliárd forintot) irányzott elő egy Dagesztánban épülő iskolára, mely Habib Nurmagomedov nevét fogja viselni. Abdulmanap reményei szerint

a pénzt valóban a kijelölt céljára fogják elkölteni, hogy több lehetőség legyen a tanulásra, a művelődésre, az eredményekre. Mi ezen fogunk dolgozni.

A küzdősportok és az MMA egyébként fontos eszköznek számítanak Moszkva, illetve az orosz tagköztársaságok kezében a Kaukázusban igen erős, és igen sokrétű feszültségek levezetésére. Ramzan Kadirov például nem titkoltan a dzsihadisták csábításától óvná meg a csecsen fiatalokat a maga MMA-ból és light iszlamizmusból kevert koktéljával.

Habib egyébként hamarosan letölti a UFC 229-es gáláján okozott kalamajka miatti büntetését, de a McGregor elleni - sportszempontból meglehetősen értelmetlen - visszavágó helyett az áprilisi fantasztikus győzelmével kihívói pozícióba kerülő amerikai Dustin Poirier ellen védi meg övét szeptember 7-én - méghozzá az Egyesült Arab Emírségekben található Abu Dzabiban.

(Bloodyelbow.com)