Se magánsziget, se indiánrezervátum, a ketrecharcot is kiütötte a koronavírus

2020.04.10. 11:16

Szappanoperába illő véget ért a nagy terv, hogy a koronavírus-járvány alatt is megtartsák valahogy a ketrecharcliga következő csúcseseményét, a UFC249-et.

Előbb az derült ki, hogy az eseményre lekötött, csúcsmeccsként beharangozott Habib Nurmagomedov és Tony Ferguson összecsapása marad el a járvány miatti utazási korlátozások miatt, majd a helyszínnel is egyre több problémába futott bele a szervezéstől nem tágító Dana White, a UFC mindenható ura: felmerült, hogy egy magánszigetre vinné a bunyót, majd egy indiánrezervátumon álló kaszinó is szóba került.

Csütörtök este viszont végül bejelentette White, hogy minden igyekezete ellenére sem tudja összehozni a következő, április 18-ra tervezett nagy eseményt, sőt, lényegében az egész ketrecharcliga leáll bizonytalan időre. White állítása szerinte a Disney/ESPN médiavállalat fejesei kérték, hogy lépjen hátra, és engedje el a mostani események szervezését.

White ugyanakkor nem áll le, a UFC 249 elhalasztásával együtt közölte, hogy ők lesznek az első nagy sportliga, amely vissza tud térni a koronavírus-járvány enyhülésével, minden infrastruktúra kiépítés alatt áll, és amint úgy adódik a helyzet, beindítja a magánszigetes bunyókat az Egyesült Államokba belépni nem tudó harcosokkal.