Úgyis legyőzöm Valentino Rossit

2009.07.24. 21:54 Módosítva: 2009.07.24. 23:44
Jorge Lorenzo, a 8-szoros bajnok csapattársa idén két versenyt nyert, de amikor az olasszal harcolt a győzelemért, centikkel kikapott. Csakk 22 éves, az idő az ő oldalán van, tanulni akar.

Vezeti a vb-t a két gyári yamahás pilóta a Moto GP-ben, Valentino Rossi csak 14 ponttal van Jorge Lorenzo előtt. A 8-szoros bajnoknak nem volt még ilyen kiváló csapattársa: a katalán többször előtte végzett idén, kétszer nyert, de amikor az első helyért harcoltak, az olasz győzött, centikkel.

A 22 éves tehetség kétszeres 250-es világbajnok, tudja, nagy feladat áll előtte.

”Nagyon nehéz őt legyőzni. 10 éve van ebben a kategóriában, jobban ismeri a Yamahát nálam, több mint 100 futamot nyert, 8 vb-t, hogy megverjem, gyorsabbnak és okosabbnak kell lennem nála, ami nem könnyű” – nyilatkozta Lorenzo az autosport.com-nak.

Barcelonában az utolsó kanyarban előzte le Rossi, a múlt hét végén, Németországban 99 ezreddel verte. A következő alkalom a vasárnapi angol futam, de ha nem ő fut be előbb, tapasztalatot akkor is szerez.

rossi

”Minden versenyen, amikor Valentinóval harcolok, rutinosabb leszek. Legyőzhet egyszer, kétszer, háromszor, de ha rendesen fejlődök, egy nap legyőzöm őt, az idő nekem dolgozik. Nincs rajtam nyomás, még tanulom, hogy kell nyerni” – mondta a tavaly sokszor bukó motoros.

Idén Laguna Seca-ban törte össze magát, két futam óta sérülten indul. Doningtonban sem lesz még 100 százalékos, de törött lábbal is tudta tartani a nyolc évvel idősebb Rossi tempóját.