Még mindig nem dőlt el Talmácsi sorsa

2009.10.23. 13:13
Cáfolta azokat a sajtóhíreket Stefano Favaro, miszerint Talmácsi Gábor már meg is állapodott 2010-re az újonnan induló Moto2-sorozatban szereplő Speedup Teammel. A menedzser még arra is lát kis esélyt, hogy a világbajnok motoros a Scot Hondánál marad a Moto GP-ben, emellett viszont több Moto2-es csapattal is tárgyalnak.

Olasz forrásra hivatkozva több magyar motoros honlap, köztük a Totalbike is arról számolt be, hogy Talmácsi Gábor jövőre a Moto2 sorozat egyik csapatában, a Speedup Teamben versenyez majd. A Moto2 váltja 2010-től a gyorsaságimotoros-világbajnokság eddigi középső géposztályát, a 250 köbcentiseket, és ebben a kategóriában 600 köbcentis, ugyanazzal a Honda-meghajtással szereplő motorok szerepelnek majd. Az olasz tulajdonú Speedup már leigazolta Andrea Iannonét, mellette versenyezne Talmácsi, írta a MotoGPhírek.

„Nem tudom, miért hisznek Magyarországon ennyire ennek az olasz honlapnak, ugyanis egyáltalán nem igaz, hogy Gábor a Moto2-ben versenyez jövőre” – mondta kérdésünkre Stefano Favaro. Talmácsi menedzsere elismerte, hogy a Speedup érdeklődik a magyar világbajnok iránt, de egyelőre csak tárgyalásokig jutottak. A Moto2-ből más is szerződtetné Talmácsit, ez a vonal azonban most megakadt.

„Még mindig látok esélyt arra, ha nem is nagyot, hogy Gábor marad a Moto GP-ben. Az sem igaz, hogy csak a Scot Hondának lennének feltételei, nekünk is vannak feltételeink, most erről folyik az egyezkedés.”

Favaro megjegyezte, kevés esélyt lát arra, hogy ezen a versenyhétvégén, Malajziában véglegessé váljon Talmácsi jövője. „Sokkal valószínűbb, hogy csak az utolsó versenyen, Valenciában derül ki, hol folytatja jövőre Gábor” – zárta a beszélgetést a menedzser.

Talmácsival kapcsolatban a hét közepén jelent meg a hír, hogy jelenlegi Moto GP-s csapata, a Scot Honda megelégelte, hogy a magyar motoros rendre utolsóként – még ha pontszerző helyen is – ér célba a futamokon. Úgy tűnt, elválnak útjaik, aztán az is kiderült, még egyáltalán nem végleges a szakítás. Képbe került az új sorozat is, de egyelőre semmi sem biztos Talmácsi jövőjével kapcsolatban.