A vulkán miatt elmarad a japán MotoGP

2010.04.18. 15:23
Októberre halasztják a jövő hétvégére tervezett nagydíjat, a csapatok valószínűleg oda sem tudnának érni időben, ha mégis, a következő GP-re nem érnének vissza.

Októberre halasztják a jövő hétvégére (április 23-25.) tervezett japán MotoGP-futamot, értesült az autosport.com. A weboldal szerint hétfőn a világbajnokságot szervező DORNA bejelenti, hogy a vulkánkitörés miatt ősszel lesz a verseny: a csapatok jelenleg nem tudnak eljutni a Távol-Keletre.

A Honda konténerjei még európai bázisán, Spanyolországban vannak, el sem indították őket. Ha sikerülne is odajutni, az egy héttel későbbi, jerezi futam kerülne veszélybe, amit nem akarnak kockáztatni, mert a vb legtöbb nézőt vonzó nagydíja.

A múlt heti, katari nyitóhétvége után így Jerez lesz a második GP, a japán Motegibe október 1-3. között megy a mezőny.

A halasztás nem jön rosszul Valentino Rossinak, aki a héten motokrosszedzés közben összezúzta a vállát, hét nappal többet pihenhet.

Az izlandi Eyjafjallajoekull vulkán ehét közepén tört ki, füstfelhője megbénította Európa légi közlekedését, megnehezíti többek között a Barcelona keddi, milanói BL-meccsének lejátszását is.

A helyzetet nehezíti, hogy nem lehet megmondani, a tűzhányó meddig marad aktív.