Rossi inkább ambiciózus, mint tehetséges

2011.04.04. 10:24

Kiütötte a versenyből a futam harmadánál Valentino Rossi Casey Stonert az esős Moto GP Spanyol Nagydíjon. Az olasz felállította motorját, és továbbment, az ausztrál viszont nem tudta folytatni.

Rossi ötödiknek küzdötte vissza magát az utolsó helyről, a leintés után átment Stonerhez elnézést kérni, de ez nem volt elég.

"Valentino inkább ambiciózus, mint tehetséges. Bocsánatot kért, ami pozitív, persze, ha igazán komolyan gondolja, azonnal hozzám jön a boxba, nem pedig a saját garázsába. Utána onnét sétált be hozzánk  - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak a csalódott Stoner. - Lehangoló, hogy ekkorát hibázott, esélytelen volt, hogy beforduljon. Ilyesmi viszont benne van, régebben velem is megtörtént."

Rossi kilencszeres világbajnok, így a tehetségét megkérdőjelezni furcsa, ráadásul a tévéfelvételek szerint a bocsánatkérését elfogadta.

"Talán nem tudja pontosan, ki vagyok, de ez van, dühös - felelt Rossi. - Gyorsan jöttem, hibáztam, nem is akartam előzni. Fontosnak tartottam, hogy elnézést kérjek, amit mond, nem érdekel."

Stoner a pályamunkásokra még inkább haragudott, szerinte nem segítettek neki rendesen, mert nem szeretik: hondás csapattársa, Dani Pedrosa az egyik legnagyobb spanyol kedvenc.

"Mindenki otthagyott, egy ember próbálta betolni a motoromat, csak mert népszerűtlen vagyok itt. Pedig ha eltolnak az emelkedő tetejéig, beindult volna a gép, semmi baja nem lett" - vádolt a 2007-es világbajnok.

A videón az látszik, hogy amikor intett, vagy nyolcan rohantak betolni a gépét. Ahhoz viszont, hogy a domb tetejéig eltolják, úgy száz métert kellett volna a pályán, ráadásul a versenyíven szaladniuk, vagy keresztbe futni az aszfalton a pálya belsejéhez, ahova nem érkeznek a többiek. Mindkettő életveszélyes lett volna.