Michelisz utcahosszal verte a mezőnyt

Élő
HUNGARY 549
2015.05.03. 13:25

A 10. helyről indulva, remek rajtjának köszönhetően végül a 8. lett Michelisz Norbert az első futamon, ahol szinte nem is volt előzés. A második futamot az élről kezdte, ezen is jól rajtolt, utána pedig megközelíteni sem tudták útban a rajt-cél győzelem felé.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • De még nem tették fel őket az autókra, az utolsó pillanatig várnak a csapatok, hogy melyik gumival menjenek majd. Eközben már el is állt az eső, kicsit süt is Nap, de inkább felhős az ég, így bármi lehet a folytatásban.

  • Az éjszaka visszalépett a ladás James Thompson a versenytől, így 16-an vágnak neki a mai futamoknak. Az első ebben a sorrendben indul (a másodikon az első 10 sorrendje megfordul, vagyis Michelisz kezd majd az élről):

    1. Yvan Muller
    2. Hugo Valente
    3. José María López
    4. Sebastien Loeb
    5. Ma Csing-hua
    6. Tiago Monteiro
    7. Rob Huff
    8. Tom Coronel
    9. Tom Chilton
    10. Michelisz Norbert
    11. Mehdi Bennani
    12. Stefano D'aste
    13. John Filippi
    14. Gregoire Dmoustier
    15. Mihail Kozlovszkij
    16. Gabriele Tarquini

    Az első futam 13.30-kor, a második 14.40-kor rajtol, mindkettő 14 körös lesz.

  • Nem esik nagyon, ezért inkább csak csúszós, mint folyamatosan nedves lehet egyelőre a pálya.

  • Nagyjából fél órája már, hogy rákezdett, vagyis hasonló körülmények lesznek, mint a szombati szabadedzéseken. Az időmérőt száradó pályán rendezték, akkor a többiek kicsit gyorsabban alkalmazkodtak a pályához, mint Michelisz, de verseny közben nem lehet állítgatni, és a Hungaroringet senki nem ismeri jobban, mint a Zengő Motorsport.

  • A reggeli sajtóbeszélgetésen azt ígérte Francois Riberio, a WTCC főnöke, hogy jövőre jelentősen bővülhet a mezőny, több különböző ok miatt is. Egyrész két gyártó nagyon közel áll ahhoz, hogy végre belépjen a sorozatba, másrészt a jelenlegi gyártók, elsősorban a Citroën és a Honda is több autót szállít majd jövőre – főként privát csapatoknak –, így akár 10 új hely is lehet jövőre a rajtrácson.

    A cél az, hogy mielőbb újra 19-20 fős legyen a mezőny (ma csak 16-an indulnak).

    Hogy ide kik kerülhetnek, arról is beszélt, felvetve, hogy a WTCC talán megérett egy generációváltásra. A jövő fiatal pilótái, akik együléses sorozatokban nőttek fel, komoly konkurenciát jelenthetnek a mostani versenyzőknek, elég csak a címvédő Lópezre, vagy a másik citroënes Mára gondolni, aki szintén hasonló sorozatokban nőtt fel.

  • Már 10-kor elrajtolt a túraautó-Eb első futama, ahol ugyan ötödik helyről indult csak Ficza Ferenc, a Zengő Motorsport fiatal versenyzője, de az utolsó kör közepén megszerezte az első helyet és a futamgyőzelmet.

    Ezt a második futamon, a fordított rajtsorrend miatt a nyolcadik helyről indulva egy második hellyel folytata, vagyis mindenképp kiváló eredményt ért el.