Újra lesz magyar a gyorsaságimotoros-vb-n

2015.09.10. 11:16

Gyutai Adrián révén négy év után lesz újra magyar induló a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, amelynek hétvégi, misanói fordulójában a paksi versenyző a Moto3-as kategóriában áll rajthoz, írja az MTI.

A 24 éves Gyutai az olasz TVR Vitali csapat színeiben indul, mivel megkapta a szabadkártyát, majd magyar és olasz szponzorok segítségével a szükséges anyagi háttér is összeállt számára.

Gyutai 2013 óta 600 köbcentis motorral versenyzett - az idén az olasz bajnokságban -, így most vissza kell szoknia a kisebb erőforrással felszerelt versenygépre, a Moto3-as között 250 kcm a maximum. A paksi pilóta ennek megfelelően egyértelműen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az időmérőn megfussa a rajthoz álláshoz szükséges limitidőt, és ha ez sikerül neki, akkor a versenyen célba érjen.

„Még mindig nagyon nehéz elhinni, hogy itt vagyok, ezzel a legnagyobb álmom vált valóra” - idézte a közlemény Gyutait, aki menedzsere és családja mellett régi és új szponzorainak is köszönetet mondott. „Nagyon keményen fogok végig dolgozni, a vb-n a világ legjobbjai ellen debütálok, s szeretnék minden percet felhasználni arra, hogy a lehető legtöbbet tanuljam tőlük” - tette hozzá a magyar motoros.

Fotó: Molnár Ádám / Pole Positions Communications

Gyutainak azután ajánlották fel a szabadkártyás indulás lehetőségét, hogy június végén a Dunlop gumigyártó cég felkérésére tesztelte a TVR Vitali Moto3-as versenygépét, a Dunlop abroncsait, s a cég által kifejlesztett vázat.

A magyarok közül legutóbb, 2011-ben Sebestyén Péter indult a gyorsaságimotoros-vb-n, Talmácsi Gábor 2007-ben világbajnoki címet nyert a Moto3-as kategória elődjének számító 125 kcm-esek között.

Misanóban pénteken 9 órakor kezdődik az első szabadedzés, a második gyakorlás 13.10-kor, a harmadik szombaton 9.00-kor lesz. Az időmérő edzést a Moto3-asoknak szombaton 12.35-kor rendezik, a futam vasárnap 11 órakor rajtol el.