Valentino Rossi: Ez is elment

2016.08.23. 18:59

Alig egy éve óriási csatában, az utolsó futamon, pár ponttal veszítette el a világbajnokságot Valentino Rossi. Idén újra nekiindult, hogy 2009 után újra a csúcsra jusson, de hiába második a pontversenyben, hiába van még hét futam a bajnokságból, azt mondja, a hajó újra elment: Marc Marquez ugyanis 53 ponttal vezet előtte.

Az Autosport interjúvolta arról, van-e még esélye legyőzni Marquezt, mire úgy felelt:

Nincs, mert túl sokat hibáztam, kissé peches is voltam, így már nagyon le vagyok maradva.

Rossi saját hibájából bukott Austinban, a vezető helyről Assenben, Mugellóban - szintén a győzelemért hajtva - a motor füstölt el alatta. A Sachsenringen, Németországban taktikai hiba miatt csak 8. lett, miközben Marquez győzött.

Ráadásul, amit még hangsúlyozott, hogy épp Marquezt kéne megvernie, aki "idén nem csak hogy mindenféle körülmények között gyors, de mindig jól is dönt". Utóbbival arra utalt, hogy a spanyol a szezon mindhárom necces esőversenyét a dobogón fejezte be: Assenben 2., a Sachsenringen 1., vasárnap Brnóban 3. lett.

Valentino Rossi
Valentino Rossi

Rossi ezek közül csak legutóbb tudta megverni, második lett, "szóval emiatt nagyon nehéz ledolgozni 53 pontot" - mint mondta.

Tudunk jól menni, és nem adom fel a végéig, de úgy gondolom, ez már borzasztó kemény innen.

Rossi így elsődleges célként a vb-2. hely megszerzését tartja fontosnak, amiben az ellenfele yamahás csapattársa, Jorge Lorenzo, aki csak 6 ponttal van mögötte.