Valentino Rossi indulása még mindig kérdéses

2017.05.31. 14:02

Csütörtökön vizsgálják, de pénteken derülhet ki, vállahatja-e a hétvégi Olasz Nagydíjat Valentino Rossi, aki alig egy hete sérült meg motokrosszos edzés közben. Szerdán csapata, Yamaha egy rövid nyilatkozatban ismertette a 38 éves motoros helyzetét.

A fájdalmaim a hasamnál és a mellkasomon még mindig erősek. Szerencsére az állapotom napról napra javul, így optimistábban gondolhatok a mugellói hétvégére. Minden vágyam, hogy ott legyek a rajtnál, azon vagyok, hogy mielőbb felépüljek. Nem lesz könnyű, de van még pár napom, hogy folytassák a kezelésem. Csütörtökön lesz az orvosi vizsgálat, hogy pályára engednek-e. Ha minden jól megy, pénteken motorra ülök, megnézem, mire vagyok képes. Mindent megteszek, hogy ott lehessek vasárnap

- mondta Rossi.

Csütörtökön már a MotoGP orvosa vizsgálja meg a kilencszeres világbajnokot, ha nem engedi motorra, akkor még tényleg képtelen is lenne indulni. Valószínűbb, hogy megadja neki az esélyt, így a szabadedzéseken Rossi megnézheti, mit tud sérülten. Tudja-e vállalni a rajtot, és ha igen, milyen esélyekkel indul. Mugellóban egészségesen mindig az esélyesek között kell számolni vele.