Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

WTCC-t megjárt magyar pilótát igazolt Michelisz csapata

Bári Nagy M1RA
2018.03.08. 09:59

Az már korábban kiderült, hogy Michelisz Norberthez hasonlóan a túraautós csapata, a M1RA is Hyundaira vált a Honda után 2018-ra, most pedig két újabb fontos mozaikdarab került a helyére, a csapat közlése szerint ugyanis már megvan az első 2018-as pilótájuk, és a sorozat is, ahol indulnak:

a komoly WTCC-rutinnal, 30 futamon szerzett tapasztalattal rendelkező Nagy Dániellel vágnak neki a TCR Európa-kupának.

A még csak 19 éves Nagy Dániel (a májusban induló szezont már 20 évesen kezdi majd) A 2016-os szezon második felében csatlakozott a túraautó-világbajnoksághoz a Zengő Motorsportnál, a tavalyi szezont végig náluk töltötte, megszerezve első világbajnoki pontjait.

Nagy elárulta, hogy elég gyorsan sikerült megegyeznie a M1RA-val a közös folytatásról. „Hálás vagyok azért, hogy az elmúlt két évben belekóstolhattam a WTCC légkörébe, de úgy éreztem, váltanom kell, ezért is kerestem ennek a lehetőségét. Mint minden versenyző, én is győzelmekért, dobogós helyezésekért akarok küzdeni, ám erre sajnos nem volt igazi lehetőségem az utóbbi időben" – utalt a Zengő Motorsportnál eltöltött időkre, amik után több pozitív élményre vágyik, és mint mondta, neki többet jelent egy biztos Európa-kupa-indulás, mint egy bizonytalan szezon világkupában, vagyis a WTCR-ben.

„A bajnokság és az autó is változik az előző évhez képest, egyvalami azonban biztosan nem: szeretnénk egy újabb fiatal magyar pilótát hozzásegíteni ahhoz, hogy tovább fejlődhessen és eredményesebb versenyzővé válhasson. Hiszek benne, hogy Nagy Dánielen keresztül ismét bizonyítani tudjuk, hogy miről szól a M1RA” – indokolta a döntést Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.

A TCR Európa-kupa szezonja május 5-6-án indul a franciaországi Paul Ricard versenypályán, összesen hét versenyhétvégéből áll majd, a Hungaroringra pedig július 7-8-án érkezik majd a sorozat.

Borítókép: Bári Dávid M1RA-csapatvezető új pilótájával, Nagy Dániellel. Forrás: M1RA

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?