WTCC-t megjárt magyar pilótát igazolt Michelisz csapata

Bári Nagy M1RA
2018.03.08. 09:59

Az már korábban kiderült, hogy Michelisz Norberthez hasonlóan a túraautós csapata, a M1RA is Hyundaira vált a Honda után 2018-ra, most pedig két újabb fontos mozaikdarab került a helyére, a csapat közlése szerint ugyanis már megvan az első 2018-as pilótájuk, és a sorozat is, ahol indulnak:

a komoly WTCC-rutinnal, 30 futamon szerzett tapasztalattal rendelkező Nagy Dániellel vágnak neki a TCR Európa-kupának.

A még csak 19 éves Nagy Dániel (a májusban induló szezont már 20 évesen kezdi majd) A 2016-os szezon második felében csatlakozott a túraautó-világbajnoksághoz a Zengő Motorsportnál, a tavalyi szezont végig náluk töltötte, megszerezve első világbajnoki pontjait.

Nagy elárulta, hogy elég gyorsan sikerült megegyeznie a M1RA-val a közös folytatásról. „Hálás vagyok azért, hogy az elmúlt két évben belekóstolhattam a WTCC légkörébe, de úgy éreztem, váltanom kell, ezért is kerestem ennek a lehetőségét. Mint minden versenyző, én is győzelmekért, dobogós helyezésekért akarok küzdeni, ám erre sajnos nem volt igazi lehetőségem az utóbbi időben" – utalt a Zengő Motorsportnál eltöltött időkre, amik után több pozitív élményre vágyik, és mint mondta, neki többet jelent egy biztos Európa-kupa-indulás, mint egy bizonytalan szezon világkupában, vagyis a WTCR-ben.

„A bajnokság és az autó is változik az előző évhez képest, egyvalami azonban biztosan nem: szeretnénk egy újabb fiatal magyar pilótát hozzásegíteni ahhoz, hogy tovább fejlődhessen és eredményesebb versenyzővé válhasson. Hiszek benne, hogy Nagy Dánielen keresztül ismét bizonyítani tudjuk, hogy miről szól a M1RA” – indokolta a döntést Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.

A TCR Európa-kupa szezonja május 5-6-án indul a franciaországi Paul Ricard versenypályán, összesen hét versenyhétvégéből áll majd, a Hungaroringra pedig július 7-8-án érkezik majd a sorozat.

Borítókép: Bári Dávid M1RA-csapatvezető új pilótájával, Nagy Dániellel. Forrás: M1RA