Motorhiba, kiszakadt kerék, így indult Michelisz 2018-as szezonja a WTCR-ben

A WTCR marokkói versenyhétvégéjének első napja

-kg-
2018.04.07. 14:03

Összefoglaló

Az április 7-i program
14.00-tól rendezték az első időmérőt, ezt Thed Björk nyerte Michelisz Norbert előtt, de Michelisz kocsija kigyulladt.
A WTCR első futamát Michelisz Norbert csapattársa, Gabriele Tarquini nyerte, Michelisz kiesett a futamon.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mindenki megy egy nagyjából elfogadható kört elsőre a még félig vizes pályán, aztán jöhet az igazi helyezkedés a frissebb gumikon, minél szárazabb ideális íven. Három jó köre mindenkinek lehet, négy is beleférhet, meglátjuk, ki mennyi gumit akar elhasználni.

  • Páran várnak kicsit a boxban, hogy elmenjen a forgalom, Michelisz és a két Zengő-pilóta már a pályán. Coronel autóját például szerelik a Boutsen Ginion Racing garázsa előtt, a jobb első kereket nézték nagyon.

  • Gabriele Rizzo beszélt Michelisz problémájáról az élő közvetítésben, ő is megerősítette, hogy nem volt komoly a technikai gond. Száradó pályát várnak ők is, slick gumikon indulnak, és az edzés végére várja a legjobb időket Rizzo.

  • A reggeli eső után gyorsan száradhat így a pálya, ami folyamatosan változó viszonyokat is jelent. Szinte biztos, hogy a 40 perc legvégén lehet majd a legjobb időket futni.

  • Emiatt állt le az autója a második szabadedzés után, később pedig már nem tudta újraindítani az autót, így félre kellett állnia, tudta meg a TouringCarTimes.

  • A Zengő-pilóta Szabó Zsolt megtörte kicsit a vadonatúj Cupra Leónt az első szabadedzésen, de a csapatnak sikerült helyre hozni a törött jobb hátsó felfüggesztést, így Szabó részt tudott venni a második félórás gyakorláson.

    Azon viszont Michelisz Norbertnek volt gondja, elég korán megállt alatta a Hyundai, és mivel csak a fal mögé tolták ki, nem is térhetett vissza az edzésre, lényegében mért kör nélkül zárt.

    Az első edzést az esőben a világbajnok Thed Björk nyerte Hyundaijal, a második edzésre, picit szárazabb pálya mellett a Honda-pilóta Esteban Guerrieri volt a leggyorsabb.

  • A tavalyi színvilágot tartották meg a Zengő Motorsportnál, ahol komoly munka zajlott, hiszen március végén, Barcelonában még a gyártótól fehér alapszínnel átvett kocsikat futtatták. Végül Marokkóban kerültek fel rá a matricák, így festenek:

  • A WTCR-ben már három futamból áll egy versenyhétvége, ezekhez pedig két időmérő dukál, mindkét napon egy. A szombati időmérő az épített pályákon 30 perces, a városi pályákon 40 perces, a 25 pilótának ennyi ideje van, hogy a lehető legjobb mért kört autózza.

    Valószínűleg a 40 perc végén lesz erre a legjobb lehetőség, és ennyi időbe három, maximum négy rendes mért kör fér bele friss gumikkal.

    Magyar idő szerint este 6-tól jön majd a futam, annak a rajtsorrendjéről dönt ez az időmérő.

    A vasárnapi időmérő az eddigi szombati formátumát követi, három részből áll, a végén a top 5 dönt egy-egy körrel a végleges sorrendről.