Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Le Mans-i 24 órás győztes hongkongi csapattal indul a TCR Europe-ban Tassi

2018.04.24. 12:22

Hivatalossá vált, hogy a JAS Motorsport két tesztpilótája, Tassi Attila és Josh Files a hongkongi KC Motorgroup csapattal teljesítik majd a TCR Europe 2018-as szezonját. A WTCR most hétvégi hungaroringi futamán szabadkártyával induló Tassi már a KCMG támogatását élvezi a hazai versenyén is, ám itt még Hell Energy Racing Team lesz a csapatnév.

A Honda versenyautóit gyártó olasz JAS Motorsport nagyon erős partnert talált a 2018-as idényre, a hongkongi KCMG ugyanis szerepelt már az endurance-vb-n, indított csapatot a Le Mans-i 24 óráson – itt az LMP2-es kategóriában 2015-ben nyertek is – , majd GTE kategóriára váltottak, de van túraautós és formaautós tapasztalatuk is.

Múlt héten eldőlt az is, hogy a M1RA-val induló Nagy Dániel, illetve Tassi mellett lesz egy harmadik magyar indulója is a TCR Europe-nak, Jedlóczky Márk ugyanis a JLG Motorsporttal, illetve a Zengő Motosport szakmai támogatásával ott lesz a mezőnyben egy Cupra León TCR-rel.

A május 5-6-án induló, hét versenyhétvégéből álló TCR Europe hatalmas mezőnyből állhat majd, jelenleg 24 bejelentett pilóta van és összesen még 4-5 nevet jelenthetnek be.

Tassi Hondája a 2018-as szezonra
Tassi Hondája a 2018-as szezonra
Fotó: JAS Motorsport