Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michelisz öt rajthelyes büntetést kapott a balesete miatt

03718004 FF 1154
2018.05.13. 08:22

Nem múlt el büntetés nélkül Michelisz Norbert és Rob Huff balesete - a korábbi hondás csapattársak a nürburgringi WTCR-hétvége harmadik futamán, az utolsó körben ütköztek, amikor a korábbi világbajnok Huff kocsija elkezdett lelassulni, Michelisz pedig némileg türelmetlenül szúrt be egy szűk kanyarban a Volkswagen mellé, nehogy lemaradjon a Huff mellett elhúzó riválisok mögött.

A koccanás miatt előbb Huff állt keresztbe, majd vágódott balra a szalagkorlátba, aztán Michelisz is keresztbe fordult, ő jobbra csúszott ki a pálya mellé.

A versenybírók Micheliszt látták hibásnak az ügyben, emiatt a következő futam időmérője után öt rajthellyel hátrébb kezdhet majd, vagyis bármilyen jól végez majd a zandvoorti első időmérőn, picit hátrébb sorolják majd.

Michelisz és Huff a csütörtöki futamon is közel kerültek egymáshoz, a harmadik helyért voltak óriási csatában, de végül koccanás nélkül rendezték a dolgoz, amiért Huff hálás is volt.

Michelisz Norbert három versenyhétvége után a WTCR-összetett negyedik helyén áll, a pontverseny első négy helyén négy Hyundait vezető pilóta áll, Yvan Muller vezet, mögötte jön Gabriele Tarquni, majd Thed Björk és Michelisz Norbert. A Michelisz előtti hármas mind korábbi világbajnok.

A WTCR szezonja május 19-21. között Zandvoortban folytatódik.