Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

DTM: a boxutcában ütöttek el pályabírót a Hungaroringen

2018.06.03. 14:11

Komoly balesetet okozott a Hungaroringen a vasárnapi DTM-futam elején az eső, a hirtelen lecsapó vihar miatt ugyanis több pilóta sem tudott megállni a kerékcserére érkezve a boxutcában, így hárman is nagyon veszélyes szituációba kerültek.

A legrosszabbat a futamon előtte vezető Lucas Auer okozta, a Mercedes-pilóta a kerékcserére kanyarodva megcsúszott, és ahelyett, hogy a szokott módon megállt volna, ferde szögben a garázs falának csapódott, elütve két pályabírót.

A belső kamerás felvétel alapján látszik, komoly sérülés lehet a vége, szinte biztos, hogy súlyos lábtörést szenvedtek mindketten.

Auer falba csúszása után ugyanezt ismételte meg Edoardo Mortara és Bruno Spengler is, mindketten saját szerelőiket és a kerékcseréhez használt eszközöket sodorták el.

A hármas baleset után egyből megszakították piros zászlóval a futamot, hogy ápolni tudják a sérülteket, akiket a Hungaroring orvosi központjába szállítottak, majd egyiküket mentőhelikopterrel vittek el a pályáról. Később a DTM hivatalosan is megerősítette, hogy az Auer által elütött sportbíró súlyos lábsérüléseket szenvedett, két másik személyt pedig közepesen súlyos sérülésekkel ápolnak.

A megszakítás alatt Spengler mondta el, hogy a száraz pályára való gumik miatt vált irányíthatatlanná az autója, a vízen megcsúszva pedig talán még a boxutcában megengedett maximális 60 km/h-s sebességnél többel is csúszhatott a falnak. Később Auer is sajnálatát fejezte ki, hogy ilyen balesetet okozott.

A több mint félórás szünet után újraindított futamot végül a BMW-s Marco Wittman nyerte, ráadásul a dobogó mindhárom fokára BMW-versenyző állhatott fel azok után, hogy a futamot még öt Mercedes kezdte az élen.