Módosítani kell a Hungaroring boxutcáját a DTM-balesetek miatt

2018.06.08. 19:02

Komoly balesetek történtek a múlt hétvégi DTM-futamon a Hungaroringen, amikor az eső miatt csúszóssá vált boxutcában három versenyző is megcsúszott a kerékcserére érkezve, emiatt több sportbírók, illetve szerelőket ütöttek el, az egyik sportbírót súlyos lábsérülése miatt műteni is kellett.

A helyszínen ott volt a Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting is az F3-futam miatt, és a baleseteket látva egyből elővigyázatossági intézkedéseket kért a Hungaroringtől, írja a német Auto Motor und Sport, amely úgy tudja, hogy az esőben csúszós betonborítást homokkal fújnák fel, hogy biztonságosabbá tegyék.

A Hungaroringet 2016-ban aszfaltozták újra, a boxutca is ekkor kapott új borítást – betont, ami a kifolyó olajjal és üzemanyaggal szemben ugyan ellennállóbb, de mint az a DTM-hétvégén látszott, esőben vesélyes is lehet.

A betonborítás problémája nem új keletű egyébként, 2004-ben Sanghajban, később pedig Szingapúrban is kiderült, hogy baj lehet emiatt. Kínában kicsit felmarták a beton felületét, Szingapúrban pedig speciális, jobb tapadást nyújtó festékkel fújták át a betont.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport