Natália
1 °C
7 °C

Módosítani kell a Hungaroring boxutcáját a DTM-balesetek miatt

2018.06.08. 19:02

Komoly balesetek történtek a múlt hétvégi DTM-futamon a Hungaroringen, amikor az eső miatt csúszóssá vált boxutcában három versenyző is megcsúszott a kerékcserére érkezve, emiatt több sportbírók, illetve szerelőket ütöttek el, az egyik sportbírót súlyos lábsérülése miatt műteni is kellett.

A helyszínen ott volt a Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting is az F3-futam miatt, és a baleseteket látva egyből elővigyázatossági intézkedéseket kért a Hungaroringtől, írja a német Auto Motor und Sport, amely úgy tudja, hogy az esőben csúszós betonborítást homokkal fújnák fel, hogy biztonságosabbá tegyék.

A Hungaroringet 2016-ban aszfaltozták újra, a boxutca is ekkor kapott új borítást – betont, ami a kifolyó olajjal és üzemanyaggal szemben ugyan ellennállóbb, de mint az a DTM-hétvégén látszott, esőben vesélyes is lehet.

A betonborítás problémája nem új keletű egyébként, 2004-ben Sanghajban, később pedig Szingapúrban is kiderült, hogy baj lehet emiatt. Kínában kicsit felmarták a beton felületét, Szingapúrban pedig speciális, jobb tapadást nyújtó festékkel fújták át a betont.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?