Alonso rommá törte kocsiját az Indy-edzésen

2019.05.15. 20:36

Fernando Alonso edzésbalesetet szenvedett Indianapolisban az Indy 500 tesztjén. A McLaren pilótája a hármas kanyarban nekicsapódott a falnak, majd többször megpördült. Az orvosi vizsgálatok szerint sem történt semmi baja. 

A korábbi Forma-1-es pilóta Graham Rahal mögött haladt, amikor a hármas kanyarban kisodródott és nekiment a védőfalnak. Az autója megpördült, majd a pálya belső ívén lévő falba csapódott, innen is továbbpattant, végül a külső falnál állt meg. Alonso később azt mondta, nem technikai problémája volt, egyszerűen alulkormányzott volt az autója, és hiába próbált már menteni, túl közel került a falhoz. 

A McLaren egyelőre vizsgálja, helyre lehet-e hozni az összetört kocsit. Ha csak lehet elkerülnék, hogy a tartalékautót használják majd a versenyen.

A baleset után Alonsót bevitték a pálya egészségügyi központjába, de gyorsan kiengedték, nem találtak nála sérülést. 

Alonso régi álma, hogy megnyerje az indianapolisi 500 mérföldes versenyt, mert ezzel teljesítené az autósport Triple Crown-ját (Három korona), amibe az amerikai futamon kívül a Forma-1-es Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás verseny tartozik. 

(via Autosport)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport