Széllökés döntötte fel a 300 km/h-val száguldó motorost

2019.10.26. 10:03

Hatalmas sebességnél bukott a Moto GP ausztráliai futamának edzésén, Miguel Oliveira. A Tech3 Racing versenyzője azt állítja egy széllökés borította fel, amikor 300 kilométer per órás tempóval haladt. A bukást szinte sértetlenül úszta meg.

Már a verseny harmadik szabadedzésén erős szél fújt, nem is túl sok pilótának volt mért köre, és a negyedik edzésre sem igazán javultak a körülmények. Ennek ellenére azért köröztek a pályán.

Oliveira is kiment, de elég szerencsétlenül járt, a Doohan-kanyarban elszállt, a kavicságyra majd a gyepsávra csúszott ki. A pilótát hordágyon vitték el, de az első orvosi jelentések szerint nincs törött csontja, kézfeje és válla fáj, egészségesnek azért nem nyilvánították, vasárnap újabb orvosi ellenőrzésre kell mennie.

„Johann Zarco jött a szélárnyékomban, és ebben a pillanatban egy kicsit közelebb voltam a pálya bal széléhez. Reggeltől délutánra a szélirány teljesen megváltozott. El akartam engedni Johannt, és amikor fékeztem, teljesen oldalra kerültem, a szél kilökött a pályáról. A többihez pedig nincs mit hozzátenni" – idézte az Autosport Oliveirát.

oli2

A KTM-es bukása után a zsűri lefújta a negyedik szabadedzést, és az időjárási viszonyok miatt törölte a szombati időmérőt is. Ha a körülmények engedik, akkor azt vasárnap tartják meg.