„Felfoghatatlan tragédia” – Sokan búcsúznak a fiatalon meghalt Szvoboda Bencétől

2023.06.14. 17:18
Harmincegy éves korában meghalt Szvoboda Bence tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok motorversenyző, aki Csehországban szenvedett súlyos fejsérülést. A fiatal sportolótól rengetegen vettek búcsút a közösségi médiában.

A HTS Team közlése szerint a fiatal sportember fejét ért ütés hatására eszméletét vesztette a pacovi versenypályán. A prágai kórházban életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A vizsgálatok során kiderült, hogy az agyi funkciói nem működnek.

Kedden aztán újabb közleményt adott ki Szvoboda Bence csapata, amelyben arról írtak, hogy a fiatalembernek nincs esélye megnyerni ezt a küzdelmet. A HTS Team szerda délután a Facebook-oldalán közölte a szomorú hírt, hogy Szvoboda Bence délelőtt 11:50-kor elveszítette élete legnagyobb harcát.

A motorsportban eltöltött két évtized során számtalanszor bizonyította, hogy Európa legjobbjai közé tartozik. Szorgalma, fegyelmezettsége és alázata révén kitűnő példaképe volt az utánpótlásnak. Halálával súlyos veszteség érte a magyar és nemzetközi motocross szakágat. A Magyar Motorsport Szövetség mélyen együtt érez Bence családjával, hozzátartozóival és csapatával. A MAMS motocross szakági tanácsa Bence iránti tisztelete és elismerése jeléül visszavonultatja az 521-es rajtszámot”

– írta közleményében a Magyar Motorsport Szövetség.

Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke fideszes országgyűlési képviselője szintén a közösségi oldalán búcsúzott a többszörös magyar bajnoktól:

„Szvoboda Bence ma délelőtt sajnos elvesztette élete legnagyobb harcát. Felfoghatatlan tragédia. Nyugodj békében, Bajnok!” – írta.

„Elhunyt Szvoboda Bence, városunk egyik legkiemelkedőbb sportembere, akit 2019-ben az Év Kaposvári Sportolójának választottunk. Kaposvár polgárai nevében mondhatom, osztozunk a család és a szurkolók gyászában!” – írta a Facebook-oldalán Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke.

„Felfoghatatlan hír érte ma sportolók és szurkolók ezreit, és minket is lesújtott teljesen a hír. Legmélyebb részvétünket fejezzük ki Bence családjának és legközelebbi barátainak. Szvoboda Bence tízszeres magyar, kétszeres cseh bajnok, Európa-bajnoki dobogós motorversenyző az egyik legkiválóbb sportoló volt, és kiemelkedő tagja a hazai sport- és motoros közösségnek. Szeretet tagja volt a Dorko családnak, és mindig hiányozni fog nekünk” – a Dorko ezekkel a sorokkal búcsúzott Szvoboda Bencétől.