Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Olimpia 2004 Program
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd
08.11. 08.12. 08.13. 08.14. 08.15. 08.16. 08.17.
-2. -1. 1. 2. 3. 4. 5.

23:19 | Olasz hiszti miatt lett oda az első magyar aranyérem
Az athéni olimpia első napján kiosztott tizenhárom aranyéremből Kína négyet nyert. A magyar versenyzők közül a kardvívó Nemcsik Zsolt állt legközelebb az első hely megszerzéséhez, a döntőben az olasz Montano győzte le. Az úszó cseh László törött lábbal lett bronzérmes, a negyedik helyezett Risztov Éva a verseny után úgy nyilatkozott, elveszítette a hitét. Az Egyiptom ellen győztes magyar férfi kézilabda-válogatott szinte a nyolc közé jutott, mivel a következő mérkőzésen Brazília legyőzése nem jelenthet gondot. Női légpuskásaink lemaradtak a döntőről, a tornász Gál Róbert viszont egyik számában a nyolc közé került. Az Index összefoglalója az olimpia első napjáról. tovább »

21:21 | Két világcsúcs, egy magyar érem az úszódöntők első napján Úszás »
Az első olimpiai döntője előtt huszonnégy nappal lábtörést szenvedett Cseh László harmadik, Risztov Éva negyedik helyen végzett szombaton az athéni olimpián. Ian Thorpe és a 4x100 méteres női váltó világcsúcsot ért el. Az úszódöntők első napján négy magyar versenyző nem került a döntőbe. tovább »

20:11 | Szabó Bence: Nemcsiktől elvették az aranyat Vívás »
A magyar vívókapitány, Szabó Bence szerint Nemcsik Zsolt a végjátékban szabályos tust adott, amivel meg kellett volna nyernie az olimpiai döntőt. A szakmai igazgató, Kovács Tamás szerint le kellett vona léptetnie a későbbi győztes sportszerűtlen olasz Montanót. tovább »

19:52 | Kizárták a görög csapatból az olimpiai bajnok atlétát Atlétika »
A négy éve a kétszáz méteres futásban olimpiai bajnok Kosztasz Kenterisz az elmúlt egy évben háromszor nem jelent meg doppingvizsgálaton, legutóbb csütörtökön. A görög olimpiai csapat vezetői feltehetően a NOB nyomására feltételesen úgy döntöttek, hogy nem indulhat a játékokon. Ugyanerre a sorsa jutott barátnője, az olimpiai ezüstérmes Jekaterini Tanu is. abban Az esetben indulhatnak versenyszámaikban, amennyiben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a hétfői meghallgatásukat követően elfogadja a mulasztásra adott magyarázatukat. tovább »

19:31 | Risztov lemaradt az éremről Úszás »
"De, elveszítettem a hitemet" - mondta Risztov Éva, miután éremesélyesként csaka negyedik helyen ért célba a 400 méter női vegyesúszás döntőjében. Az ukrán Jana Klocskova, a szám nagy esélyese csak nehézségek árán tudta megvédeni címét, mert az amerikai Sandero az utolsó pillanatig komoly harcra késztette. tovább »

18:55 | Nemcsik Zsolt ezüstérmes kardvívásban Vívás »
Férfi kard egyéniben a '92-es barcelonai olimpia óta nem szerztek érmet a magyar versenyzők. Akkor Szabó Bence nyert, ezúttal Nemcsik Zsolt egy találattal alulmaradt az olasz Montanóval szemben. A Vasas vívója egész nap jól szerepelt, de a végén nem sikerült megszereznie a magyar sport százötvenedik olimpiai elsőségét. tovább »

18:41 | Cseh László bronzérmes Úszás »
Harmadik helyen végzett Cseh László 400 méter vegyesen. A döntő előtt huszonnégy nappal lábtörést szenvedett magyar versenyzőnek az első helyre nem volt esélye, de az ezüstéremről csak kevéssel maradt le. Az amerikai Michael Phelps világcsúccsal nyerte meg a verenyt. tovább »

17:45 | Nemcsik Zsolt döntős a kardvívásban Vívás »
A kardozó Nemcsik Zsolt az ukrán Tretyak magabiztos legyőzésével jutott az egyéni verseny döntőjébe, ellenfele az olasz Montano lett, aki simán, 15-6-ra verte a fehérorosz Lapkest. A számban '92-ben volt utoljára magyar egyéni arany, akkor a mostani szövetségi kapitány, Szabó Bence győzött. A döntő 18:40-kor kezdődik. tovább »

17:29 | Magyarország-Egyiptom 33-28 Kézilabda »
A pontszerzésben bizakodó férfi kézilabda-válogatottunk idén eddig kétszer játszott a német Uwe Lommel által felkészített egyiptomiak ellen és mindkétszer nyert, márciusban öt, majd júliusban egy góllal. A Skaliczki-csapat az olimpián megismételte a tavaszi teljesítményét, és ismét öt góllal bizonyult jobbnak Zakiéknál. tovább »

15:35 | Amerika háborúja az olimpiai békében
Az Irakban zajló hadműveletek nem tartoznak bele az úgynevezett olimpiai fegyverszünet által tiltott háborús cselekmények sorába, áll az Egyesült Államok külügyminisztériumának állásfoglalásában. 2003-ban az Egyesült Államok képviselője is elfogadta és támogatta a görög fegyverszüneti ENSZ-előterjesztést. tovább »

14:53 | Hangulatfokozás, áremelés
Még el sem csitult az olimpiai megnyitó tüzijátékának zaja, és máris minőséget váltanak az események. A hangulat fokozódik, ahogy az árak és a közlekedési káosz is. Tudósítónk utolsó reménye, hogy a vendéglátók megrendíthetetlennek tűnő kedvessége a végsőkig kitart. tovább »

14:39 | Hajmeresztő kezdéssel, higgadt vívással a legjobb négy közé Vívás »
A magyar kardozóknak nem volt szerencséjük a sorsolással, Lengyel Balázs a mindig veszélyes Tretyakot kapta a legjobb harminckettő között, nem is tudott továbblépni ellenfelén. A legjobb tizenhat között két magyar egymás ellen kellett vívjon, némileg azért vigasztaló, hogy Nemcsik Zsolt már a legjobb négy között van. tovább »

13:59 | Egy délelőtt - négy magyar továbbjutás
Nemcsik Zsolt kardvívó bejutott az elődöntőbe, jól szerepelt a magyar úszócsapat két éremesélyese, Cseh László és Risztov Éva is. A férfi kézilabda-válogatott is győzelemmel kezdte szereplését, Skaliczki László együttese öt góllal, 33-28-ra győzte le az egyiptomi válogatottat. tovább »

13:44 | Balzsay megszenvedett tunéziai ellenfelével
Az olimpia után a német Universumhoz szerződő Balzsay Károly csak az utolsó menetben bokszolt tudásához méltóan, azonban tunéziai ellenfele ellen ennyi is elég volt a továbbjutáshoz. tovább »

13:36 | Náci múlt árnya vetül az olimpiai jelképekre
A fáklyát világszerte körbehordozó váltófutás Adolf Hitler ötlete volt, aki minden igyekezetével azon volt, hogy az 1936-os berlini játékokat a Harmadik Birodalom ünneplésévé torzítsa. Az ötkarika a náci pompa szerves részévé vált, az olimpiai láng Európa megfélemlítését célozta volna. tovább »

12:49 | A szervezők és a NOB elnöke is elégedett volt a megnyitóval
Mind a szervezők, mind Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke dicséri az athéni olimpia péntek este tartott megnyitóját. Valamennyien bíznak benne, hogy a folytatás is hasonló lesz, és a botrányok elkerülik a játékokat. tovább »

12:12 | Nemcsik Zsolt kardban a legjobb négy között Vívás »
Az egyetlen versenyben maradt kardozó Nemcsik Zsolt hihetetlenül izgalmas találkozón verte a szám címvédőjét a román Covaliut, ezzel bejutott a legjobb négy közé, azaz már biztos pontszerző. Következő ellenfele az ukrán Tretyak, akit Nemcsik szintén verhetőnek tart. tovább »

11:38 | Risztov éremesélyesként jutott a 400 m vegyesúszás döntőjébe Úszás »
Akárcsak Cseh László, Risztov Éva is 400 m vegyesen mutatkozott be az athéni olimpián, és futamgyőzelmet érő produkcióval az összesítésben a harmadik legjobb idővel biztosította helyét az esti döntőben. Jakabos Zsuzsanna a teljes rangsorban a 15. időeredményt vallhatta a magáénak, ez kevés volt a továbbjutáshoz. tovább »

11:17 | Nemcsik legyőzte Ferjancsikot Vívás »
A kardozók egyéni küzdelémeiben a legjobb nyolc közé a három magyar indulóból már csak egy, Nemcsik Zsolt került, aki a legjobb tizenhat között éppen honfitársát Ferjancsik Domonkost búcsúztatta. tovább »

10:34 | Joó Éva és Krzyzewsky Beáta sem jutott döntőbe Lövészet »
Nem jutottak be a magyar versenyzők a női légpuska döntőjébe, így az első éremosztáskor nem jut érem magyar sportolónak. A szombat délelőtti elődöntőn Joó Éva 394 körrel a 14., míg Krzyzewsky Beáta 387-tel a 37. lett. tovább »

09:29 | Cseh László magabiztosan jutott a 400 m vegyes döntőjébe Úszás »
A magyar úszón meg sem látszott, hogy júliusban eltörte a lábát, remek teljesítmémnnyel, a második legjobb idővel került be a délutáni döntőbe. tovább »

00:12 | Magyar éremesélyek már az első napon
Az olimpia első hivatalos játéknapján tizenhárom aranyat adnak át és néhány olyan számban is bajnokot avatnak, ahol a magyar résztvevők éremre, de akár az elsőségre is esélyesek. A férfi kardozók egyéni küzdelmeiben Ferjancsik Domonkos érhet a csúcsra, de Joó Éva révén van érdekeltségünk a játékok elsőként véget érő versenyében, a női légpuskában is. Az uszodában Cseh László sérülése után is esélyes a dobogóra a négyszáz méteres vegyes úszásban, míg a nők ugyanezen számában Risztov Éva az ukrán Klocskova legyőzésére készül. tovább »
szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd
08.11. 08.12. 08.13. 08.14. 08.15. 08.16. 08.17.
-2. -1. 1. 2. 3. 4. 5.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt