20. a legjobb magyar pókeres Estorilban

2009.02.15. 20:01 Módosítva: 2009.03.06. 13:20
Az összes magyar pókeres kiesett a több mint 200 millió forint összdíjazású portugál Betsson Estoril Live-on. A versenyt a norvég Lasse Lien vezeti, a legjobb magyar, Szamosi Gábor huszadik helyével 710 ezer forintot nyert.

A kilencből négy magyar pókeres maradt játékban a portugál Betsson Estoril Live 2. selejtezőnapján a győztesnek járó 113 900 euróért (több mint 34 millió forint) és a fizető helyekért (a 34. helytől már pénzt nyertek a játékosok): Gáll Zsombor, Szőke Viktor, Szamosi Gábor és Galambos Péter.

A torna második selejtezőnapja helyi idő szerint szombat délután háromkor kezdődött, a norvég Kristian Aksnes vezetett 135 600 chippel. A magyarok közül a Budapest Poker Open-bajnok Gáll, valamint Galambos a tévés asztalra került, ami csak az ismertség szempontjából előny, ott ugyanis sokkal lassabb a játék.

Alig kezdődött el az osztás, a TotalCar újságírója, Szőke máris prémiumhandet tartott a kezében, ászaival egy short stacket sikerült kiejtenie.

Gáll is jó lapokat kapott, de hiába, bubipárja kevés volt ellenfele királypárjával szemben, az all-in után mindössze 22 000 chipje maradt. Negyed órával később A-K-val ismét all-in ment, hívását kilences párral fogadták, ami körülbelül azonos erősségű indulólap. A coin flipet (pénzfeldobás, vagyis coin flip, a közel azonos erősségű indulólapok csatáját nevezik így a pókeresek) elvesztette Gáll, kiesett.

Szamosi viszont ász magas flössel nyert all-int király magas flöss ellen, már 105 000 chipje volt, miközben átlagnak a 45 000 számított.

Galambos is nagy partit nyert, az egyik short stack 16 000-es all-in hívására tolta középre 33 000-es stackjét A-Q lapokkal. Arra nem számított, hogy hátsó pozícióból is érkezik egy all-in, amit A-K-ra hívtak. Mivel a turnön dáma esett az asztalra, Galambos nyerte a hármas csatát, alaposan megerősödött, 85 000 zsetonja volt.

Szamosi a szünet előtt ászpárral nyert nagy potot, a szünet után sem állt le, ász magas flössel duplázott, 220 000 chipen állt. Bő egy órával később, hosszas gondolkodás után, K-J-vel fogadta el ellenfele dámapárra hívott all-injét, a riveren érkezett a várt király, Szamosi átvette a vezetést az összetettben 315 000 chippel.

Szőke alulmaradt egy nagyobb partiban, lapjai megnézése nélkül ment all-in körülbelül 30 000 zsetonjával. Ellenfele, aki tartotta a hívást, A-3-mat mutatott, Szőkénél 8-2 volt. Az ászos board Szőke kiesését jelentette.

Fél órával később Galambos is búcsúzott, bubipárja kevés volt ellenfele királyaival szemben. A hazai Jorge Jesus Almeida volt az első játékos, aki pénzbe ért, 34. helye 1900 eurót (570 ezer forint) ért.

A selejtezőnap végéhez közeledve Szamosi zsetonjai fogytak, megpróbált visszakapaszkodni az élmezőnybe, egyszínű A-7-re mondott all-int, amit tízespárral fogadtak. A board nem segített, Szamosi a 20. helyen fejezte be a versenyt, ezzel 2380 eurót (710 ezer forint) nyert, a többi magyar nyeremény nélkül maradt.

A PókerAkadémia.com. helyszíni beszámolója szerint a kiesett magyarok kihasználják, hogy Estorilban 20 fok feletti, tavaszias idő van, a vasárnap esti Benfica-Pacos Ferreira meccsre mennek.

Vasárnap 17 pókeres játszik a 113 900 euróért Európa legnagyobb kaszinójában az első Betsson Estoril Live-győzelemért, a norvég Yngve Steen vezet.