Remekeltek a női pókeresek a vébén

2012.07.24. 11:23
Három világbajnoki címet és számos döntő asztalos helyezést szereztek a női játékosok a pókervébén.

A 2012-es World Series of Pokert sokan már a nők pókervébéjének kiáltották ki, ugyanis a korábbi évekkel ellentétben idén fantasztikus teljesítményt nyújtottak a női játékosok. Három világbajnoki címet és rengeteg döntő asztalos helyezést gyűjtöttek, ráadásul a főversenyen is sokáig meneteltek.

Már a vébé első versenyein több döntő asztalos helyezés született, a 2-es eseményen 4. lett Vanessa Selbst, a 4-es eseményen 6. helyen végzett Xuan Liu, míg a 9. versenyen csak a heads-upban maradt alul, és lett második Amanda Musumeci.

Ezután kisebb szünet következett, bár a 12-es és 22-es versenyen is remekelt egy-egy női versenyző, az igazi meglepetés a 29-es versenyen következett, ahol Allyn Jaffrey Shulman egy hatalmas mezőnyből, több mint 4000 játékos közül nyerte meg az 1 000 dolláros szeniorok versenyét, amiért 603 ezer dollárt kapott, írja a Póker Akadémia.

A 31-es eventen Cherish Andrews épphogy lemaradt a dobogóról, a 4. helyen zárt, majd a 41-es eventen ezüstérem szerzett Jackie Glazier. Ezután következett Yen Dang világbajnoki címe, aki a Ladies No Limit Hold’em Championshipet nyerte meg, ami bár a nők hivatalos versenye, férfi játékosok is szoktak indulni rajta. Dang 170 587 dollárt keresett.

A nők harmadik világbajnoki címét az a Vanessa Selbst nyerte meg, aki fantasztikusan játszik az elmúlt években. Megnyerte a PPT Cannes bajnoki címét, két NAPT-versenyt, és már korábban nyert világbajnoki eseményt, már 5,4 millió dollárt keresett élő versenyeken.  Selbst a mostani vébén 421 induló közül nyerte meg a 2 500 dolláros 10-Game versenyt, amiért 244 000 dollárt kapott.

A nők teljesítményét egy, a főversenyen elért döntő asztalos helyezés koronázta volna meg, ugyanis eddig egyszer, még 1995-ben jutott női játékos a Main Event fináléjába. Ezt Magyarország első világbajnoki döntőse, Koroknai András akadályozta meg, aki a 11. helyen Elisabeth Hillét, míg a 10. helyen Gaella Baumannt búcsúztatta, így a kilencfős döntőről épphogy lecsúsztak a női játékosok.

Ennek ellenére fantasztikusan játszottak, a történelem egyik legsikeresebb pókervébéjét zárták, ami előrevetíti több szakértő jóslatát, miszerint a nők egyre jobban felnőnek férfi társaikhoz a versenypókerben.