Budapestre jött élni a milliárdos pókerzseni

2012.09.28. 12:42

Daniel "jungleman12" Cates a világ egyik legsikeresebb, legtöbbre tartott pókerese. A 22 éves amerikai 2009-ben jelent meg az online high stakes asztaloknál, első szezonját még veszteséggel zárta. A következő év hozta el az áttörést, rengeteget fejlődött, és 5 503 296 dollár (körülbelül 1,2 milliárd forint) profittal az év legeredményesebb internetes cash game játékosa lett.

A heads-up specialista 2011-ben is folytatta a menetelést, és bár olyan kemény ellenfelekkel játszott, mint például a nyolcszoros WSOP-bajnok Phil Ivey, vagy Tom "durrrr" Dwan, Phil Galfond, Gus Hansen, Brian Townsend és Cole South, de 2. helyen állt az éves nyereménylistán, amikor a Fekete Péntek miatt az Egyesült Államok pókeresei nem folytathatták az internetes játékot.

Az eddigi online pályafutása során 7 003 234 dollárt (körülbelül 1,5 milliárd forint) nyerő Cates ezután Angliába költözött, új blogbejegyzésében viszont már arról ír, Budapesten építi tovább internetes pókerkarrierjét, írja a Póker Akadémia.

„Most éppen Magyarországon, Budapesten vagyok, ahol úgy tűnik, az emberek többsége évi tízezer dollárból, vagy még ennél is kevesebből él. Lenyűgöző, hogy milyen sokat ér a dollár bizonyos helyeken az Államokon kívül. Összességében óriási gondolatébresztő ez nekem, nagyon könnyű elveszteni a tiszta, reális világlátást, és nekem nagyon fontos, hogy két lábbal járjak a földön. Fontos tudnom, hogy a világ nagy része sokkal kevesebb pénzből él. Szomorúan kell tudomásul vennem, hogy a világ egyáltalán nem igazságos, és hogy rengeteg okunk van hálásnak lenni a munkánkért, egy sikeres karrierért, szerető családért, vagy a jó egészségünkért."

„Másrészről Budapest nagyon király. Rengeteg dolgot lehet itt csinálni a hét minden napján. A város és az építészet is gyönyörű. A következő pár hétben szeretnék utazgatni, aztán találni egy helyet, amit otthonomnak nevezhetek a következő pár hónapban. Van pár őrült tervem a közeljövőben, és szeretnék rengeteget játszani online, amint a site (Full Tilt Poker) újraindul. Zárásképp még annyit, ahogy elkezdtem keresni egy jobb életet, nem csupán az életem minősége javult, mint azt korábban reméltem, de más módon is többé váltam" - írta Cates, aki már a Facebookon is megosztotta jónéhány budapesti fotóját.