Véletlenül zsebelte be a zsetonokat

2014.01.21. 09:26

Véletlenül vette magához a szomszéd játékos zsetonjait Dino Marsani a budapesti Tropicana kaszinóban – állította az Indexnek a „bentley-s parkolókirályként” ismert belga üzletember. Szerinte hülyeség is lett volna így csalnia. A kaszinó nem nyilatkozik az ügyben, ami egy szombati pókerversenyen történt. 

Nem vagyok tolvaj, egyszerű baleset történt – lényegében ezt mondta az Indexnek Dino Marsani. A Budapesten élő belga vállalkozó korábban arról volt híres, hogy rendszeresen tilosban állt méregdrága Bentley-jével és nem vett parkolójegyet, később ezért lapunkban kért elnézést az olvasóktól. Marsanit azután kerestük fel újra otthonában, hogy a Póker Akadémia megírta: a BPO pókertorna szombati zárónapján a belga üzletember a szünetben magához húzta egyik ellenfele zsetonjait, ezért a Tropicana kaszinó feketelistára tette. Ennek ellenére a bentley-­s parkolókirály 3. lett, 2 millió forintot nyert. 

„Nem vagyok tolvaj, nem loptam el a zsetonokat, véletlenül történt, ami történt” - mondta Marsani, aki így emlékezett vissza az esetre. „Az asztalnál ekkor hárman voltunk játékban, plusz a krupié. Közvetlenül mellettem is ült valaki, de ő ekkor szünetet tartott. A zsetonjai az asztalon voltak, a széken pedig a zakója. Amikor az utolsó kör végigment és bezsebelhettem a zsetonokat, akkor véletlenül a mellettem ülő zsetonjait is magamhoz húzhattam. Észre sem vettem. Amikor visszajött a szomszédom, akkor jelezte, hogy nincsenek meg a zsetonjai. Az alkalmazottak visszanézték a kamerafelvételeket és ők mondták, hogy én húztam azokat magamhoz.”

Marsani szerint teljesen életszerűtlen, hogy így akart volna csalni, mivel biztosra lehetett venni, hogy a szomszéd játékos visszatér. „Ha valaki csalni akar, akkor sunyiban legfeljebb egy-két zsetont elemel, de nem az egész stacket! Miért lettem volna ilyen hülye, ha tudom, hogy a kamerák mindent vesznek és a zsetonok tulajdonosa amúgy is reklamál, ha észreveszi, hogy nincsenek meg a zsetonjai? Nonszensz!” - fakadt ki a belga. A kamerafelvételeket egyébként nem engedték neki megnézni, ezért csak sejti, hogy így történhetett. 

„Tényleg nem emlékszem arra, hogy hogy történhetett ez, de nevetséges lett volna így csalnom és kockára tennem a pókeres szenvedélyem, lejáratnom magam a játékos barátaim előtt. Ráadásul nem is jutottam volna előnyhöz a másik zsetonjaival, így is, úgy is harmadik lettem volna” - mondta. Szerinte ha szándékosan csal, akkor a kaszinó azonnal kizavarta volna, esetleg rendőrt hív, de ehelyett nem ez történt. „Mondták, hogy büntetésből két körből kimaradok. Végül harmadik lettem és ki is fizették nekem a nyereményt” - mondta és a kupát is megmutatta, amit kapott.

Ezután hallott arról, hogy a kaszinó feketelistára tette. „Szeretem ezt a kaszinót, kedvelem az alkalmazottait, nem szeretném, ha egy ilyen félreértés miatt nem játszhatnék ott többet” - mondta. A Póker Akadémia az esettel kapcsolatban azt írta, Marsani feketelistára került, de egy a kaszinóhoz közel álló forrásunk hétfőn azt mondta, hogy erről még nem született döntés. 

Arról, hogy volt-e már korábban incidens a kaszinóval, igennel válaszolt. „Talán egy-két hónapja volt, hogy black jacket játszottam. Valamire mérges lettem és a zsetonomat ledobtam az asztalra. A zseton megpattant, leesett a földre. Egy biztonsági őr rálépett. Mondtam neki, hogy adja vissza a zsetonomat, mire ő azt hajtogatta, hogy az nem az enyém. Ebből volt egy kis vita” - emlékezett vissza, elismerve, hogy néha kicsit szenvedélyes.

Végül rákérdeztünk, mi lett a híressé vált a Bentley-jével. Meglepő választ kaptunk. „A garázsban áll. Vettem egy Mercedest. És van saját sofőröm, így már nem parkolok szabálytalanul, nem büntetnek meg. Végre kényelmesen autózom.”  

A pókertornán történtekről szerettük volna megtudni a Tropicana álláspontját is, ám a kaszinó vezetése nem kívánt nyilatkozni. Így azt sem tudtuk meg, valóban feketelistára került-e Dino Marsani vagy sem.