Így még nem vesztettek 1 milliót pókerben

2014.07.30. 12:45

Valahogy így játszódhatott le az egymillió dolláros nevezési díjú WSOP Big One for One Drop kedden adásba került menetében Connor Drinan és Cary Katz között a végjáték, amikor mindketten ászpárral mentek a másik ellen, ráadásul Drinan mindenét feltette.

Ilyen állásból 2 százalék az esély arra, hogy bármelyikük nyer, az esetek 98 százalékában tehát osztják a tétet és folytatják tovább, ám most másképp alakult. Drinan még mosolygott, amikor meglátta, hogy mindkettejüknek két ásza van, ám a flop után már Katz örült, hiszen a pikk és kör ászai mellé lejött egy káró és két kör, vagyis ő már biztosan nem veszthetett.

Drinan győzelmi esélyei így elszálltak, de még mindig 95 százalék esélye volt arra, hogy döntetlen legyen, de amikor a negyedik lap is kör lett, Drinan arcára fagyott a mosoly.

És hát persze, hogy ötödikre is kör jött ki, így Katz vitte a 10 millió fölötti tétet, Drinan pedig szinte lehetetlen módon bukta az egymilliót. Az arckifejezése mindent el is árult, amit akkor érezhetett.

Főleg úgy, hogy mielőtt mindenét feltette volna, Katz még figyelmeztette is barátilag, hogy óvatosabban bánjon a pénzével, nem nyerhet meg minden leosztást.