Felmondott és hazajön a magyar blöffkirály hobbipókeres

2018.05.11. 22:48

Györgyi Krisztián öteurós nevezési díjú selejtezőből jutott döntőbe és végül 184 ezer eurót (57 millió forint) nyert egy monte-carlói pókerversenyen. A Németországban élő hobbipókeres ezután rögtön fel is mondott a munkahelyén és hazaköltözik. 

Györgyi már a döntőbe sem akárhogy jutott be, a river card (utolsónak felcsapott lap) mentette meg, amit eksztatikus diadalkört futva ünnepelt meg, közben sűrű káromkodással éltette magát. 

Bazmeg, mi van, mi van, mi van?! Gyuri vagyok a hegyről!

– kiabálta, majd megtapsoltatta magát a közönséggel.

Ezek után a döntőben zseniálisan blöffölt és néhány nap alatt világhírűvé, nem mellesleg pedig nagyon gazdaggá vált. 

Kézilabdázó akart lenni

Györgyi Krisztián a Kossuth Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy még Magyarországon többféle sportágat is kipróbált, az álma pedig az volt, hogy a Veszprémben kézilabdázhasson.

Kaptam egy esélyt, de azt mondták, hogy jó vagyok, de alacsony.

idézi a Sport365.hu.

A pókerjátékos nyolc éve költözött ki Németországba, ahol fémipari szakmunkásként dolgozik. Vagy legalábbis dolgozott, ugyanis beadta a felmondását, és aztán hazaköltözik a családjához.

Nem gondoltam volna, hogy ezt öt-tíz éven belül meg tudom tenni.

A Kossuth Rádiónak elmondta, hogy a főnöke és minden kollégája kiröhögte az pókeres ötlet miatt, nem is akartak neki szabadságot adni. "Másnap bepipultam. Egyszer kaptam az életemben egy ilyen lehetőséget, még életemben nem játszottam ilyen nagy versenyen, mert hát normális embernek nincs ötezer eurója, hogy benevezzen. Másnap bementem a főnökhöz és megmondtam neki, hogy ha nem kapok szabadságot, akkor a mai naptól nem jövök többet" – mesélte.

A verseny utolsó napjára azonban már nagyon elfáradt, nem volt felkészülve arra, hogy ilyen sokáig eljut.

Ez a napi 12 óra játék nagyon megterheli az embert. Az utolsó nap pedig előtt nagyon izgultam, talán túlizgultam. Egy percet sem tudtam éjszaka aludni, már akkor tudtam, hogy itt már nincs esélyem, amikor leültem az asztalhoz, mert nem voltam ott fejben.

A nyereménye felét lakásra költi, illetve a jogosítvány megszerzését is ebből a pénzből fogja finanszírozni. Ugyanakkor itt nem állna le, szerinte nem elképzelhetetlen, hogy a barcelonai versenyen már a PokerStars szponzorált játékosként fog indulni.

Teljesen megváltozott az életem egy hét alatt.