Anand és Portisch egy csapatban Kanizsán

2009.11.13. 16:14
Tavaly nem tudott időt szakítani egy nagykanizsai fellépésre a sakkozás jelenlegi világbajnoka, az indiai Vishwanathan Anand, a jövő héten viszont itt lesz. Természetesen az első tábla az övé, a bajnokcsapat még erősebb lett így.

Jövő vasárnap szerepel először magyar bajnoki mérkőzésen Viswanathan Anand, az indiai sakkvilágbajnok. A nagymester a címvédő Aquaprofit NTSK színeiben ül asztalhoz a Szombathelyi Haladás ellen.

Mindezt Nádasi Tamás, a nagykanizsai egyesület elnöke jelentette be. Anand Moszkvából, a jelenleg zajló Tal-emlékversenyről utazik Magyarországra, az első táblán mérkőzik majd meg ellenfelével. A meccsen Portisch Lajos olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója szintén először sakkozik majd a bajnokcsapat színeiben.

Az indiai világbajnokot már tavaly szerződtette a nagykanizsai klub, azonban az elmúlt szezonban nem sikerült asztalhoz ültetni őt, mert sűrű programja miatt egyik bajnoki időpont sem volt számára megfelelő.

"Büszkék vagyunk arra, hogy kilenc ország legjobb sakkozója nálunk játszik, köztük a schnell-világbajnokságra készülő Polgár Judit és testvére, Zsófia, akik Zsuzsával együtt a legfontosabb szereplői az Aquaprofit sakknapnak, ahol tavaly több mint 120-an tudtak megmérkőzni a lányokkal" - mondta Nádasi.

A klub továbbra is szeretné szerződtetni Polgár Zsuzsát, azonban az Egyesült Államokban élő nagymester azt mondta, csak jövőre kíván tárgyalni egy esetleges megállapodásról.