Lenke
14 °C
28 °C

A sakkvilágbajnok százjátszmás meccset játszott a legfiatalabb magyar nagymesterrel

2020.04.16. 20:52

A férfi sakkvilágbajnoki címvédő Magnus Carlsen online hívta ki a legfiatalabb magyar nagymestert, a 17 éves Kozák Ádámot, aki tavaly decemberben megnyerte a 18 éven aluliak villámsakk Európa-bajnokságát Tallinnban.

Az utanpotlassport.hu beszámolója szerint a 29 éves norvég az úgynevezett bulletben, a villámsakk leggyorsabb, egyperces időkontrollú fajtájában választotta partnerének Kozákot.

"Közvetlenül előtte sokat játszottam másokkal, és igen kevés energiám maradt, aznapra már befejeztem volna a sakkot" - elevenítette fel a történteket a magyar sakkozó, aki végül százjátszmás mérkőzést játszott Carlsennel.

"Ez nem volt előre megszabva, csak így jött ki. Szerintem az elején eléggé tiszteltem, ezért az első ötven játszmát olyan 47-3-ra abszolválta. Az utolsó negyvenben már kiegyenlített volt a küzdelem, körülbelül 23-17 lehetett a javára, de megesett, hogy zsinórban négyet is nyertem ellene" - mondta. Kozák beszámolt arról is, hogy a lichess.org weboldalon körülbelül ezer nézője volt az összecsapásnak, amely este 11 órától hajnali 2-ig tartott.