Így kell férfiasan kihagyni egy tizenegyest

2018.12.07. 09:24

Rafa Pérez büntetőjét csak csodálni lehet, annak ellenére, hogy kimaradt. A kolumbiai Junior Barranquilla labdarúgója a második számú dél-amerikai klubtorna, a Copa Sudamericana döntőjének első mérkőzésén szerezhetett volna 2-1-es vezetést csapatának a brazil Atlético Paraense ellen, ha fejedelmi kísérletével nem a kapufát találja el.

Bár a tizenegyesét erőből rúgó középhátvéd ez egyik legtipikusabb közhely a futballban, a valóságban lényegesen ritkábban találkozni a jelenséggel, mint várnánk. Pérez büntetője kapcsán viszont nem érhette szó a ház elejét.

A kolumbiai tényleg apait-anyait beleadott a lövésbe, nagyjából úgy végezve el a tizenegyest, mintha 40 méterről akarna beverni egy szabadrúgást, erőből.

A labdát lényegében látni sem lehetett, a kapusnak pedig annyi ideje sem volt, hogy rendesen felemelje a kezét. Óriási szerencséjére azonban Pérez próbálkozása sem az ő, sem a kapu felületét nem találta el, ellenben telibe lőtte a keresztlécet, ami diszkrét lengedezéssel tisztelgett az erődemonstráció előtt.

Junior Barranquilla (kolumbiai)- Atlético Paraense(brazil) mérkőzés végeredménye 1-1 lett, a Copa Sudamericana döntőjének visszavágóját december 13-án rendezik.