Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szánkó nehezebb, mint a kenuzás

2009.11.26. 14:06

Új sportága, a szánkó szövetségének a honlapja is megszólaltatta terveiről Pulai Imrét. A kenusként olimpiai bajnok a FIL oldalának címlapján beszélt arról, hogy ki akar jutni a februári téli olimpiára.

"Négy nyári olimpia után Vancouverre figyel" - ez a Nemzetközi Szánkószövetség (FIL) honlapján annak a cikknek a címe, amely az olimpiai bajnok kenus, Pulai Imre terveiről szól. Sydney aranyérmese szánkósként próbál kijutni a vancouveri olimpiára.

"A szánkó tényleg nehezebb, mint a kenuzás. A kenuban csak az izmokra van szükség, itt több kell. Észnél kell lenni, bátorságra van szükség és gyors reakcióidőre" - mondta a 42 éves Pulai a fil-luge.org-nak. A szerkesztők megjegyzik, ő  már csak tudhatja, mi a különbség és hozzáteszik, 1995 magyar év sportolója négyszeres világbajnok, illetve négy nyári olimpián volt.

Pulai a szezon előtt három nemzetközi edzőtáborban is részt vett, ismét járt a vancouveri olimpia helyszínén is. A múlt hétvégén Calgaryban indult volna a Világkupán, de gondjai akadtak: szánkója túlsúlya miatt kizárták. Ezen a hétvégén az első európai Vk-n, Innsbruckban próbálja meg az olimpiai kvalifikációhoz szükséges helyezést elérni.

A FIL honlapja még leírta, Pulai a korábbi román olimpikon, Ioan Apostu vezetésével készül a februári játékokra. Apostu a szövetség fejlesztési menedzsere és azt a csoportot irányítja, amelyben Pulaival együtt összesen tíz ország versenyző a FIL hathatós anyagi támogatásával készülhetnek fel az olimpiára.