A szánkó nehezebb, mint a kenuzás

2009.11.26. 14:06

Új sportága, a szánkó szövetségének a honlapja is megszólaltatta terveiről Pulai Imrét. A kenusként olimpiai bajnok a FIL oldalának címlapján beszélt arról, hogy ki akar jutni a februári téli olimpiára.

"Négy nyári olimpia után Vancouverre figyel" - ez a Nemzetközi Szánkószövetség (FIL) honlapján annak a cikknek a címe, amely az olimpiai bajnok kenus, Pulai Imre terveiről szól. Sydney aranyérmese szánkósként próbál kijutni a vancouveri olimpiára.

"A szánkó tényleg nehezebb, mint a kenuzás. A kenuban csak az izmokra van szükség, itt több kell. Észnél kell lenni, bátorságra van szükség és gyors reakcióidőre" - mondta a 42 éves Pulai a fil-luge.org-nak. A szerkesztők megjegyzik, ő  már csak tudhatja, mi a különbség és hozzáteszik, 1995 magyar év sportolója négyszeres világbajnok, illetve négy nyári olimpián volt.

Pulai a szezon előtt három nemzetközi edzőtáborban is részt vett, ismét járt a vancouveri olimpia helyszínén is. A múlt hétvégén Calgaryban indult volna a Világkupán, de gondjai akadtak: szánkója túlsúlya miatt kizárták. Ezen a hétvégén az első európai Vk-n, Innsbruckban próbálja meg az olimpiai kvalifikációhoz szükséges helyezést elérni.

A FIL honlapja még leírta, Pulai a korábbi román olimpikon, Ioan Apostu vezetésével készül a februári játékokra. Apostu a szövetség fejlesztési menedzsere és azt a csoportot irányítja, amelyben Pulaival együtt összesen tíz ország versenyző a FIL hathatós anyagi támogatásával készülhetnek fel az olimpiára.