Érembe került a burleszkes bénázás

2013.12.19. 10:30

Burleszkfilmbe illő jelenet miatt bukott érmet és talán győzelmet is Norvégia az északi összetett csapatversenyében a téli Universiadén.

A síugrásból és sífutásból álló verseny első száma után a japán csapat állt az élen. A pontokat időre átszámítva 5 másodperc előnyük volt a lengyelekkel szemben, a harmadik németek 32 másodperces hátránnyal álltak, míg a norvégok 1 perc 1 másodpercre voltak.

A norvég azonban a világ legerősebb sífutó nemzete, amit bizonyítottak is a második számban, a legjobb lett összidejük a háromszor öt kilométeres váltóban. A harmadik tag, Vilhelmsen már ott is volt a vezető lengyel, Cieslar és a japán, Simizu nyakán, de nem jutottak el odáig, hogy egymás között a célegyenesben meccseljék le a versenyt.

Érembe került a burleszkes bénázás

A norvég átesett a japánon, közben megelőzte őket a szlovén Plaznik, és az újraindulás sem sikerült, a feltápászkodó Vilhelmsenbe Simizu akadt bele, de mindketten kibillentek, fontos másodperceket buktak. Simizu lendült be előbb, de már neki sem volt esélye utolérni a lengyelt és a szlovént. Cieslar behúzta a győzelmet, Plaznik a második, Simizu a harmadik lett, 13 másodperces hátránnyal Vilhelmsen a negyedik helyen hozta be a norvég csapatot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport